UAVUniversitatea Aurel Vlaicu a primit, zilele trecute, o nouă veste bună de la Bucureşti. După ce numărul de locuri la Facultatea de Teologie Ortodoxă a fost majorat, au fost suplimentate şi locurile de la studiile de master. Dacă până acum, UAV avea aprobate 1.050 de locuri pentru master, începând cu anul acesta numărul acestora va ajunge la 1.300, câte 50 pentru fiecare specializare existentă. „De la 1.050 de locuri, am ajuns la 1.300. Aprobarea a fost dată pe domenii de studii şi specializări, fiecărei specializări revenindu-i 50 de locuri. Suntem foarte bucuroşi că s-a întâmplat acest lucru. E de dorit ca absolvenţii noştri să-şi continue studiile de licenţă”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV.
La rândul său, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul universităţii de stat arădene, susţine că locurile se vor ocupa până la finalul perioadei de admitere din toamnă. „Universitatea a câştigat destul de multe locuri de master, vorbim aici de o suplimentare cu 20% a numărului de locuri iniţial. Este o decizie care nu poate decât să ne bucure”, susţine prof. univ. dr. Ramona Lile.
Astfel, persoanele interesate să-şi continue studiile universitare sunt aşteptate să se înscrie în unul dintre programele de studii: Teologie sistematică, Teologie practică, Studii teologico-lingvistice; Management şi finanţare în administraţia publică, Strategii şi politici de management; Finanţare şi management în administraţia publică; Administrare financiar contabilă, Sisteme informatice de gestiune, Analiză economică, evaluare de active şi afaceri; Administrarea afacerilor în comerţ şi turism; Producţia sistemelor industriale, Controlul şi expertiza produselor textile; Sisteme avansate de modernizare a vehiculelor feroviare, Automatizări şi sisteme inteligente; Managementul calităţii produselor alimentare; Inginerie alimentară şi mediul înconjurător; Evaluarea şi controlul calităţii mediului; Biotehnologii aplicate; Informatică aplicată în ştiinţă, tehnologie şi economie; Limbă şi literatură. Tendinţe actuale, Studii de limbă şi literatură în spaţiul anglo-saxon; Administraţie publică în context european; pedagogie interactivă; Politici şi strategii ale formării competenţelor pentru cariera didactică; Psihopedagogia educaţiei timpurii şi a şcolarităţii mici; Servicii de asistenţă socială.

Recomandările redacției