UAVReprezentanţii Universităţii Aurel Vlaicu (UAV) au prezentat, în cursul unei conferinţe de presă, acţiunile desfăşurate cu prilejul Târgului Educaţiei 2013, vorbind totodată şi despre procesul de depunere al dosarelor de către studenţii care doresc să obţină un grand de studiu Erasmus.
La Târgul Educaţiei de săptămâna trecută, au participat elevii de clasa a XII-a de la 20 de licee din municipiu. „Vizita elevilor a fost atent planificată”, susţine conf. univ. dr. Păstorel Gaşpar, prorector al UAV. Acesta mai susţine că elevii au vizitat standurile celor nouă facultăţi, laboratoarele cu dotare de ultimă generaţie şi spaţiile de învăţământ. „Aceste acţiuni de prezentare cunosc o extindere firească, prin delegarea unor echipe din partea UAV care să meargă la liceele din judeţ. Se cuvine să accentuăm că cele de mai sus nu se vor pure acţiuni de recrutare de studenţi, ci merg chiar mai departe, până la conlucrări strânse între învăţământul universitar şi preuniversitar în efortul comun de a moderniza şi eficientiza procesul de învăţământ în totalitatea sa”, a mai spus prorectorul. La rândul său, Doina Cheta, directorul Departamentului de Consiliere şi Orientare Profesională, a ţinut să remarce numărul foarte mare de elevi care a vizitat Complexul M. „Ne bucurăm de o foarte bună colaborare cu direcţiunile liceelor din municipiu şi judeţ”, a precizat Doina Cheta.
În ceea ce priveşte granturile de studiu Erasmus, trebuie spus că studenţii au la dispoziţie 36 de universităţi din Portugalia, Germania, Franţa, Polonia, Italia, Spania, Danemarca şi Belgia, programul fiind destina studenţilor de la ciclul de licenţă şi master. Detalii cu privire la eligibilitate se pot obţine de pe site-ul UAV, la adresa: http://www.uav./ro/ro/erasmus/mobilitati-de-studiu.

Recomandările redacției