Universitatea Aurel Vlaicu face paşi concreţi spre internaţionalizare

0
194
????????????????????????????????????

Conducerea Universităţii Aurel Vlaicu pune un accent deosebit pe internaţionalizare, în condiţiile în care acest lucru reprezintă o necesitate pentru instituțiile de învățământ superior care urmăresc să se afirme în plan internațional. Astfel, a fost accesat Fondul de Dezvoltare Instituțio­nală pentru implementarea proiec­- tului „Creșterea competitivității și vizibilității UAV în contextul strategiei proprii de internaționalizare”.
Potrivit reprezentanţilor instituţiei, proiectul care se derulează deja își propune internaționalizarea pe trei direcții desprinse din Strategia de
Internaționalizare a Universității. „Prima direcție se referă la des­chiderea UAV spre studenții străini și profesorii din străinătate ceea ce presupune dezvoltarea unor programe de studii într-o limbă de circulație internatională (în acest sens comandându-se un studiu de piață pentru prioritizarea domeniilor în care să se dezvolte aceste programe de studii), dar și actualizarea site-ului universității în limba engleză”, susţine directorul de proiect, conf. univ. dr. Păstorel Gaşpar. Conducerea UAV mai are în plan să realizeze cel puţin un modul pentru cursurile on-line desfăşurate în limba engleză, care să dea tonul unei creșteri a atractivității universității arădene de stat pentru studenții străini. De altfel, reprezentanţii UAV au ţinut să precizeze că internaționalizarea presupune o mai mare dinamică a mobilității cadrelor didactice. „Este foarte important ca această deschidere spre Europa să fie susținută în plan academic de creșterea și diversificarea tipului de mobilități ale cadrelor didactice. Parteneriatele cu universități din Europa, fie că sunt în programul Erasmus, în cadrul altor programe crează oportunități pentru aceste mobilități care determină o creșterea a vizibilității UAV în plan internațional”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.
Mai trebuie spus că proiectul urmărește şi cooptarea unor profesori, studenți, cercetători străini în cadrul unor workshop-uri internaționale şi conferințe organizate la UAV. Astfel,  prezența unor profesori străini deschide posibilitatea semnării unor noi parteneriate, noi colaborări precum și un schimb eficient de know-how între cadrelele didactice ale UAV și invitații străini, susţine conducerea universităţii.
Nu trebuie uitat nici faptul că, la finalul derulării acestui proiect vor fi create pârghii care să permită internaționalizarea procesului educativ ceea ce implicit vor determina o creștere a vizibilității UAV în plan academic și instituțional, mai spun reprezentanţii universităţii de stat arădene.
(L.Ş.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.