Universitatea Aurel Vlaicu participă la un program de formare a cadrelor didactice organizat de IŞJ

0
255

uavInspectoratul Şcolar Judeţean Arad, în parteneriat cu Universitatea Aurel Vlaicu organizează, în periada 21-25 octombrie, o vizită de studiu cu tema „Updates and Upgrades in Teacher Education” (Actualizare şi optimizare în educaţia profeso­rilor), pentru 11 factori de decizie şi specialişti din domeniul educaţiei din zece ţări europene. Deschiderea evenimentului va avea loc luni, la sediul IŞJ. Potrivit organizatorilor, scopul vizitei este facilitarea schimbului de informaţii şi de experienţă între factorii de decizie şi specialiştii din domeniul educaţional pentru interesele comune ale ţărilor participante,  în domeniile educaţiei generale, a învăţământului vocaţional  precum şi în domeniul învăţământului superior.
„Universitatea Aurel Vlaicu va fi reprezentată de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială. Activităţile se vor ax ape programele de formare iniţială şi continuă pentru profesori, oferite de facultatea noastră, făcând şi o prezentare generală a curriculei în acest domeniu. Iniţiativa organizării acestui eveniment îi aparţine doamnei inspector şcolar Laura Nădăban. E de apreciat faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean demonstrează prin fapte că doreşte să aibă o colaborare cu noi”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV.
Prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, a ţinut să-i mulţumească reprezentanţilor IŞJ că au început să colaboreze cu universitatea. „Îi mulţumim doamnei Laura Nădăban că ne-a introdus în acest proiect şi o rugăm să fie întotdeauna alături de noi”, susţine rectorul UAV.
La rândul său, Laura Nădăban a ţinut să menţioneze că a organizat această vizită de studio pentru că dascălii trebuie să se perfecţioneze pe tot parcursul carierei. „Activităţile vor cuprinde: dezbateri, mese rotunde, ateliere de lucru, vizite la instituţii cu experienţă în domeniul formării iniţiale şi continue a cadrelor didactice”, spune Laura Nădăban.
Ţările reprezentate în vizita de studio sunt Elveţia, Germania; Norvegia, Spania, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Italia, Irlanda şi Cehia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.