UAVO delegaţie arădeană, din care au făcut parte şi reprezentanţii Universităţii Aurel Vlaicu a vizitat provincia Duhok din Kurdistanul irakian. Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV şi prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul universităţii de stat arădene, au avut astfel ocazia să pună bazele unei colaborări cu Universitatea din Duhok, Universitatea Politehnică şi Universitatea Nawroz din Duhok. „Din delegaţia care a vizitat Irakul au făcut parte domnii Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, care merită toate laudele pentru modul în care s-au desfăşurat întâlnirile, şi Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Arad, alături de o echipă de 19 persoane. Am fost primiţi la prim-ministrul din Kurdistan. Cu această ocazie am lansat o invitaţie studenţilor de acolo, să vină să înveţe la noi, urmând să colaborăm în cadrul pro­gramelor de master şi doctorat”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
De menţionat că prim-ministrul Regiunii Autonome Kurdistan a primit cea mai importantă distincţie a universităţii de stat arădene, medalia Aurel Vlaicu, pentru demnitatea de care au dat dovadă kurzii în timpul dictaturii lui Saddam Hussein. „Am semnat două protocoale de colaborare cu două universităţi, urmând să semnăm un alt protocol, cu a treia universitate. Aşteptăm acum să fim vizitaţi de partenerii noştri şi să începem colaborarea”, susţine prof. univ. dr. Ramona Lile.
Siguranţa alimentelor este unul dintre domeniile în care se profilează o colaborare între UAV şi partenerii din Kur- distan, care acordă o mare atenţie unor activităţi de acest tip.

Recomandările redacției