Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) rămâne și în 2021 cea mai bună universitate din țară, conform clasamentului regional QS-EECA (Emerging Europe & Central Asia), dat publicității miercuri, 15 decembrie 2021.
UBB ocupă poziția 43 în clasamentul regional EECA, din aproximativ 451 de universități incluse în clasament. UBB și-a îmbunătățit performanța academică față de anii trecuți, aflându-se, în 2021, între primele 9,5% universități din regiune incluse în QS-EECA.

Mă bucur să văd că rămânem între primele universități din regiune și din țară – lucru confirmat la un nivel mai general și de Metarankingul Universitar-2021 – și că reușim, în condiții legislative și financiare vitrege, să ne creștem ușor performanța academică”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, conform radiocluj.ro.

Clasamentul QS este unul din clasamentele de referință ale universităților, probabil cel mai cunoscut, evaluând comprehensiv universitățile prin prisma misiunilor de educație, cercetare și relație cu societatea. Deși în lume există aproximativ 30.000 de instituții de învățământ superior, numai unele ating parametrii de calitate academică pentru a fi incluse în rankinguri internaționale (spre exemplu, în EECA doar 451).

Recomandările redacției