O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a participat, zilele trecute, la manifestările dedicate celei de-a XII-a ediții a „Zilelor Orașului Chișineu-Criș“.
Deschiderea oficială, care s-a desfăşurat, sâmbătă, în sala festivă din cadrul primăriei Chişineu-Criş, a fost prezidată de primarul Gheorghe Burdan, în prezenţa invitaţilor: prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, parlamentarii PSD – Dorel Căprar şi Adrian Todor, subprefectul Vasilică Damian, repre-zentanţi ai firmelor Maschio Gaspardo şi Kromberg&Schubert, Sergiu Armaşu, primarul oraşului Ialoveni din Republica Moldova, oraş înfrăţit cu Chişineu Criş, Gheorghe Adrian Ungureanu, primarul comunei Brebu, judeţul Prahova, membrii consiliului local, oaspeţi din Ungaria şi cetăţeni ai oraşului.
Primarul Gheorghe Burdan a prezentat câteva dintre realizările primăriei şi a consi­liului local din ultima perioadă, precum şi buna colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a evocat importanţa Anului Centenar pentru oraşul Chişineu-Criş, care l-a avut pe Mihai Veliciu, reprezentat al mişcării memorandiste şi activitatea lui Ioan Suciu, unul dintre Corifeii Marii Uniri, mâna dreaptă a lui Vasile Goldiş, care a fost notar public în Chişineu-Criş.
„Zilele Oraşului Chişineu-Criş au constituit un bun prilej al Universităţii noastre de a lărgi relaţiile de colaborare cu întreprinde­rile aflate pe platforma industrială biramificată a oraşului. Am avut întâlniri cu mai mulţi manageri, în special cu Paolo Rocchi, directorul firmei „Maschio Gaspardo România” şi Octavian Malene, directorul firmei „Kromberg & Schubert”, pentru aplicarea unui proiect de pregătire a forţei de muncă în domeniul în care antreprenorii sunt specializaţi. Credem că, vom reuşi, în perspectiva următoare, ca relaţiile Universităţii noastre cu oraşul Chişineu-Criş şi partenerii noştri antreprenoriali, să fie mai strânse, Universitatea contribuind la pregătirea angajaţilor din aceste companii, prin programe de licenţă şi masterat”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.
Daniel Albu

Recomandările redacției