DSCF0404Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice din București, organizează, în colaborare cu Université Lille Nord de France, Université de Nantes, Universite Paris Sud şi Université Libre de Bruxelles, în perioada 1-6 iulie 2013, în Amfiteatrul „Emil Racoviță” din cadrul Facultății de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică a UVVG, cea de-a XIX-a ediţie a Școlii de vară francofone „Jean Montreuil” «PATOLOGIE ŞI FARMACOLOGIE MOLECULARĂ. BIOTECHNOLOGII».
Co-organizatorii școlii internaționale francofone de vară sunt Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România, Societatea Română de Biologie Celulară și Institutul de Științe ale Vieții din cadrul UVVG.
Şcoala de vară „Jean Montreuil” se adresează tuturor studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor, medicilor rezidenţi, cercetătorilor sau profesorilor din domeniile medicină, biologie, biochimie și farmacie.
Cursurile vor fi asigurate de specialiști internaționali în domeniul biomedical, dintre care îi amintim pe dr. Nicolas Sergeant – Université Lille Nord de France, dr. Jean-Jacque Candelier, prof. Jacque Aubry, dr. Iuliana Ristea Popescu – Université Libre de Bruxelles (Belgia), dr. Galajda Zoltan de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a Universităţii Debrecen, (Ungaria), șeful Clinicii de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Centrului de Chirurgie Laparoscopică a UVVG, cercetători ştiinţifici din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice Bucureşti, «Centrul de biotehnologii pentru terapie celulară şi medicină regenerativă pe bază de celule stem şi modulatori de apoptoză» respectiv, prof. univ. dr. Daniela Bratosin, în acelaşi timp profesor al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, co-președinte al Școlii de vară francofone „Jean Montreuil” și dr. Manuela Sidoroff, directorul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice, precum și de profesori de prestigiu: prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, prof. univ. dr. Liana Moş, decan al Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, prof. univ. dr. Mate Endre, decanul Facultății de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică a UVVG.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi preşedintele Şcolii de vară, a declarat: „Şcoala de vară «Jean Montreuil» continuă și în acest an ca un omagiu adus celui care a fost profesorul emerit Jean Montreuil, inițiatorul școlii de vară, personalitate ştiinţifică internaţională, care şi-a consacrat ultimii 20 de ani ai vieţii dezvoltării învăţământului superior şi cercetării din România și care a organizat, începând din anul 2005, Școala de vară la Universitatea noastră. Tematica cursurilor care se vor derula la cea de-a XIX – a ediție a Școlii internaționale de vară abordează subiecte de mare actualitate ştiinţifică din cercetarea biomedicală, precum „Anticorpii monoclonali de la șoarece la om; „Toxicogenomica. Integrarea metodelor de biologie moleculară în toxicologie”; „Noi aspecte în diagnosticul și tratamentul maladiilor oncohematologice; Bilanțul anticorpilor cu utilizare terapeutică, principalele moduri de acțiune, strategii de optimizare (noile forme de anticorpi); Tehnici imunohistochimice pentru cercetarea biomedicală și clinică; Tehnici de microscopie electronică de transmisie și de baleiaj. Demonstratii practice; Maladia d’Alzheimer: descrierea leziunilor, depozitele de peptide beta amyloϊde și degenerescenta neurofibrilara; Celulele stem embrionare și adulte; Toxicogenomica. Integrarea metodelor de biologie moleculară în toxicologie”.
Biroul de presă al UVVG

Recomandările redacției