Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” a încheiat un parteneriat cu Institutul de Tehnologie din Changzhou, China, oraș cu care Aradul este înfrățit. Detalii legate de ce presupune parteneriatul au fost prezentate în cadrul unei conferințe.

Acordul conține schimburi ERASMUS, organizare de conferințe, precum și schimburi pe partea de cercetare, culturală și de tradiții. Au fost subliniate interesul pentru realizarea unui centru de medicină tradițională chineză la Arad, succesul specializării chineză – engleză și atragerea de fonduri europene pentru spațiul asiatic.

„Universitatea de Vest «Vasile Goldiș» este consecventă parteneriatului pentru educație semnat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad, cărora le mulțumim pentru susținere. Este un parteneriat extrem de important care întregește și fructifică relațiile de colaborare pe care Universitatea le are cu China”, a declarat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad a subliniat consecvența parteneriatului cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, încheiat încă din 2016.

În luna decembrie a acestui an, un grup de producători de vin din Arad va participa în Hainan la un târg de profil, în încercarea de a deschide piața importantă de desfacere a Chinei. Iar în primăvara anului viitor, patru artiști plastici chinezi din Hainan se vor afla la Arad într-un rezidențiat artisitic de o lună. De asemenea, administrația va primi luna aceasta și reprezentanții ai administrației din Raioanele Ungheni și Ialoveni, pentru un forum economic.

Până duminică, Aradul găzduiește o delegație de 16 persoane din raionul Tübingen din Germania cu care de asemenea, administrația arădeană este înfrățită.

Recomandările redacției