Asociaţia  „Noi şi Ceilalţi” Arad  în colaborare cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/ SIDA (UNOPA) organizează dezbaterea cu tema „HIV/SIDA o problemă a comunităţii”. Evenimentul are loc mâine, în sala mică a Consiliului Judeţean Arad, de la ora 14.00. „În condiţiile economice, politice şi sociale în continuă schimbare, analiza situaţiei persoanelor seropozitive la nivelul judetului, este necesar a fi realizată periodic pentru a preveni şi rezolva cât mai rapid situaţiile de întrerupere de tratament, situaţiile de discriminare sau de restricţionare a accesului la serviciile medicale sau sociale“, ne-a declarat Alis Chivu, directorul executiv al Asociaţiei „Noi şi ceilalţi“.
Dezbaterea „HIV/SIDA o problemă a comunităţii”  are ca scop identificarea situaţiei şi problemelor persoanelor seropozitive la nivelul judeţului, stabilirea direcţiilor de acţiune pentru perioada următoare.
Evenimentul îşi propune dezvoltarea relaţiei între instituţiile şi ONG-urile care activează în acest domeniu, a gradului de colaborare şi sprijin în vederea identificării şi rezolvării pro­blemelor cu care se confruntă persoa­nele seropozitive. Reunirea factorilor importanţi, asumarea unor direcţii de acţiune şi responsabilităţi în problematica HIV/SIDA este extrem de importantă pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor seropozitive la nivel local.

Recomandările redacției