P este 372.000 de participanţi au fost prezenţi în cele patru zile ale festivalului Untold din Cluj-Napoca, cei mai mulţi fiind înregistraţi în ultima zi, când pe scena principală a urcat invitatul special al ediţiei a V-a, artistul britanic Robbie Williams, transmite Mediafax.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor Untold, transmis luni, în ultima zi a festivalului s-au înregistrat 97.000 de participanţi.
„Ultima zi a festivalului Untold, duminică, a fost una care a depăşit aşteptările tuturor participanţilor de la ediţia aniversară din acest an. Peste 97.000 de oameni au trecut pragul tărâmului magic Untold, în a patra zi a festivalului. Unul dintre cei mai aşteptaţi artişti ai acestei ediţii a fost cântăreţul britanic, Robbie Williams. Pe scena principală a festivalului au mai urcat Kungs, Tinie Tempah, Nicky Romero, David Guetta şi Martin Garrix. DJ-ul francez, David Guetta a revenit la Cluj-Napoca, după ce a fost prezent la prima ediţie a festivalului Untold. În total, au fost înregistraţi peste 372.000 de participanţi în cele patru zile ale festivalului – 90.000 în prima zi, 95.000 în a doua zi, 90.000 a treia zi şi 97.000 în ultima zi”, au anunţat organizatorii.
Măsurile de siguranţă la festival au fost asigurate de peste 3.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, paramedici şi voluntari SMURD, iar în timpul festivalului un echi­paj al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cu un elicopter tip EC-135 cu sistem de observare pe timp de zi şi de noapte, a survolat zona. De asemenea, elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca, dotat cu două kituri medicale, la solitarea ISU Cluj, a fost prezent pe toată perioada festivalului.
Reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca au declarat la rândul lor că au fost constatate pe durata festivalului 106 fapte penale şi aplicate 374 de sancţiuni pentru activităţi comerciale ilicite, tulburarea ordinii şi liniştii publice sau nereguli la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
Un număr de 1.741 de persoane au primit asistenţă medicală din partea personalului SMURD şi a paramedicilor pompieri, iar 60 dintre acestea au fost trans­- portate la spital pentru investigaţii suplimentare.
Totodată, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca au precizat că, pe durata Untold, la UPU s-au prezentat 72 de pacienţi, proveniţi de la festival, 15 dintre aceştia fiind internaţi, restul plecând acasă cu recomandări. „În camerele de gardă, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Ortopedie-Traumatologie – 76 de pacienţi şi la Oftalmologie – 16 cazuri. Au fost şi cinci cazuri de consum de substanţe psihoactive şi o suspiciune de astfel de consum”, au subliniat reprezentanţii SCJU Cluj-Napoca.
Festivalul Untold s-a desfăşurat în perioada 1-4 august la Cluj-Napoca.

Recomandările redacției