Unul dintre cămătarii care au vandalizat „Rațio Beach”, în arest la domiciliu

0
490

Deși în urmă cu o săptămână cele trei persoane au fost arestate de Judecătoria Arad pentru șantaj, cămătarie și favorizarea infractorului, magistrații Tribunalului Arad au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o inculpată.

Respinge ca nefondată contestaţia împotriva încheierii nr. 68/19 noiembrie 2019 a Judecătoriei Arad, formulată de inculpaţii: -Crișan Claudia, în prezent aflată în Arestul I.P.J. Arad, în baza mandatului de arestare preventivă nr. 44/U.P./19.11.2019 al Judecătoriei Arad,  Stăniș Dorel -Andrei, în prezent aflat în Arestul I.P.J. Arad, în baza mandatului de arestare preventivă nr. 45 /U.P./19.11.2019. Respinge cererile privind înlocuirea acestei măsuri preventive formulate de cei doi inculpaţi. În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a raportat la art. 204 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de către inculpata Rechișan Sorina-Veronica, în prezent aflată în Arestul I.P.J. Arad împotriva încheierii nr. 68/19 noiembrie 2019 a Judecătoriei Arad, pe care o desfiinţează cu privire la aceasta şi rejudecând: În baza art. 227 raportat la art. 202 alin. 4 lit. d Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad şi dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile, începând cu 25 noiembrie 2019, până la 24 decembrie 2019, inclusiv”, se arată în soluția Tribunalului Arad.

Instanța a dispus punerea în libertate a inculpatei Rechişan Sorina-Veronica de sub puterea mandatului de arestare preventivă al Judecătoriei Arad, concomitent cu punerea în executare a măsurii arestului la domiciliu. Organele de poliţie au condus inculpata la domiciliul său. Rechişan Sorina-Veronica are obligaţia de a nu părăsi imobilul, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, ea are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoana vătămată şi cu coinculpaţii Crișan Claudia şi Stăniș Dorel-Andrei, direct sau indirect, pe nicio cale. „În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei Rechişan Sorina-Veronica că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din data de 25 noiembrie 2019”, se mai arată în soluție.

Amintim că trei persoane au fost reținute în 19 noiembrie a.c., pentru șantaj și cămătărie. Se pare că patroana restaurantului „Rațio Beach” a fost amenințată de cele trei persoane și șantajată pentru a obține foloase materiale din partea acesteia. Deși ei au primit din partea victimei suma de 400.000 de euro, au continuat să pretindă tot mai mult până când femeia s-a adresat Poliției. Totodată, restaurantul „Rațio Beach” de pe Ștrandul Neptun a fost vandalizat de aceleași persoane.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat, luni, trei percheziții pe raza municipiului, la domiciliile a două femei de 40 și 45 de ani și al unui bărbat de 35 de ani. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad a făcut mai multe cercetări din care s-a stabilit faptul că timp de mai mulți ani, o femeie s-a ocupat cu cămătăria. Mai exact, în perioada 2016-2019, arădeanca de 40 de ani ar fi împrumutat unei femei suma de 70.000 de euro, primind apoi de la victimă, cu dobândă, suma de aproximativ 400.000 de euro, banii fiind virați într-un cont bancar.

La un moment dat, patroana restaurantului „Rațio Beach” nu a mai putut să gireze bani în cont, lucru care i-a enervat pe cei ce trebuiau să primească sumele de bani din partea acesteia.  Pentru că femeia nu a mai reușit să plătească și alte sume considerate datorie și dobândă, persoanele în cauză au luat problema în propriile mâini și s-au dus să rezolve în felul lor. Așadar, ei au săvârșit mai multe acte de intimidare, amenințare și acte de constrângere. Ca să fie și mai credibili, ei au distrus fațada restaurantului pe care îl deține victima. Cele două femei și bărbatul au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind ulterior prezențați magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de cămătărie, șantaj și favorizarea infractorului. Magistrații au dispus arestarea celor trei persoane pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.