Unul dintre principalii comandanţi ai Statului Islamic, capturat de serviciile de informaţii irakiene

0
411

Serviciul de informaţii irakian (INIS) a anunţat miercuri capturarea unuia dintre principalii comandanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit Xinhua, scrie agerpres.ro.

„Teroristul cu numele Abdul-Nasser Qardash, fost candidat la succesiunea lui Abu Bakr al-Baghdadi (liderul decedat al Statului Islamic), a fost arestat”, indică INIS într-un comunicat postat pe contul său oficial de pe Twitter. În text, serviciul de informaţii irakian nu oferă niciun fel de detalii despre locul unde a fost arestat responsabilul Statului Islamic şi nici dacă au fost capturate şi alte persoane împreună cu acesta. Qardash este considerat unul dintre cei mai importanţi comandanţi ai Statului Islamic, totuşi gruparea l-a ales pe Abdul-Rahman al-Mawla să-i succeadă lui Al-Baghdadi la conducerea organizaţiei.

În octombrie 2019, preşedintele american Donald Trump a declarat că forţele speciale ale SUA au efectuat un raid nocturn împotriva lui Al-Baghdadi în nord-vestul Siriei în cursul căruia acesta s-a sinucis, detonându-şi vesta cu expozibili. Al-Baghdadi (48 de ani), al cărui nume real este Ibrahim Awad al-Badri, a anunţat crearea unui califat în teritoriile ocupate de Statul Islamic în Siria şi Irak în iunie 2014. Gruparea jihadistă a ocupat vaste zone în vestul şi nordul Irakului, precum şi părţi ale Siriei vecine, dar a fost învinsă anul trecut în ambele ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.