UPDATE: 

Și vicepreședintele CJ Arad, Răzvan Cadar și-a anunțat retragerea pentru autoizolare, vineri după-masa: „Decizia de a mă auto-izola, împreună cu soţia şi fiul meu, înseamnă un act de responsabilitate civică, de protejare a colegilor, rudelor şi prietenilor. Măsura vine ca urmare a faptului că luni am participat la şedinţa BPN de la Bucureşti, iar apoi un coleg, participant şi el, a fost depistat pozitiv cu Covid 19.
Auto-izolarea la domiciliu reprezintă o parte esenţială a procesului de prevenţie. Ne simţim bine, atât eu cât şi familia mea şi nu prezentăm niciunul dintre simptomele reprezentative ale bolii. Voi păstra în permanenţă legătura cu colegii pentru ca activitatea Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate să se desfăşoare în continuare corespunzător“.

Președintele CJA, Iustin Cionca a anunțat pe pagina sa personală de Facebook că intră în autoizolare. Acesta a recomandat arădenilor să fie responsabili și să-și păstreze calmul. 

„Am intrat în auto-izolare la domiciliu, alături de familia mea, și aștept permisiunea oficială, din partea autorităților medicale, de a fi testat pentru depistarea unei eventuale contaminări cu virusul Covid 19.
Am luat această măsură ca urmare a faptului că luni am participat la ședința Biroului Permanent Național PNL, unde unul dintre participanți a fost confirmat pozitiv.
Voi continua să muncesc de acasă în perioada următoare și să țin legătura cu colegii, pentru rezolvarea problemelor județului. Nu am niciun simptom, dar respect recomandarea de auto-izolare, pentru a elimina orice pericol.
Vă doresc tuturor sănătate și vă recomand să respectați măsurile de prevenție, să rămânem cu toții calmi și responsabili!“.

Știrea inițială

Situație fără precedent la Arad: conducerea Consiliului Județean – președintele CJA, Iustin Cionca și vicepreședintele CJA, Sergiu Bîlcea intră în autoizolare, ca măsură de limitare a extinderii coronavirusului. Cei doi au intrat în contact cu senatorul Vergil Chițac, abia diagnosticat cu COVID-19, după ce au participat la ședința Biroului Permanent Național PNL. Reprezentanții CJA au recunoscut oficial intrarea în autoizolare.

„Într-adevăr, luni, am participat la ședința de Birou Permanent Național al PNL, la București, la care era prezent și domnul senator, Vergil Chițac, care a fost confirmat astăzi, cu coronavirus. Chiar dacă am stat la distanță față de dânsul și nu am avut contact direct nici la finalul ședinței, am discutat cu alți colegi care au fost mai apropiați de domnul senator. Nu am simptome, nu mă simt rău, dar sunt responsabil, așa cum ar trebui să fie fiecare dintre noi în acest moment și intru în autoizolare acasă. Bineînțeles, și domnul președinte, Iustin Cionca, aflat și el alături de mine la BPN-ul de la București, va lua aceeași măsură de prevenție”, ne-a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, validat chiar luni, cu ocazia, întrunirii din Capitală a peneliștilor ca și candidat la funcția de Primar al Aradului.

Cionca și Bîlcea sunt primele autorități locale arădene care ies pentru cel puțin 14 zile din viața publică, ca măsură de prevenție a răspândirii virusului COVID-19.  

În următoarele ore și persoanele cu care au intrat în contact cei doi oficiali – și nu au fost puține – vor lua probabil aceeași măsură de autoizolare. Vizată este toată conducerea arădeană a Partidului Național Liberal, cu care Bîlcea și Cionca a intrat în contact destul de des de când s-au întors de la București. 

De urmărit ce se întâmplă și în instituțiile la care autoritățile sunt la cârmă. 

 

Recomandările redacției