Practic, meciul de sâmbăta trecută, de la Arad, dintre FCC ICIM Arad și BC Sirius Târgu Mureș nu a avut nicio importanță pentru grupa 1-5 valorică. Au avut grijă echipele din Cluj și Sfântu Gheor­ghe după un simulacru de meci pe Someș, încheiat cu succesul izbăvitor al gazdelor, cu 77-68, așa că trupa arădeană rămâne să joace în a doua fază a Ligii Naționale de Baschet Feminin în grupa a doua valorică.
Dar, cel puțin managerul trupei arădene nu vede o problemă în acest lucru, dimpotrivă am spune. „Mă așteptam la rezultatul de la Cluj, nu este nicio surpriză pentru mine. Nu ne afectează cu nimic, pentru că una din strategiile noastre de anul acesta a fost legat chiar de posibilitatea de a nu intra în primele cinci echipe. Așadar, nu ne rămâne decât să repetăm scenariul, cu ghilimele de rigoare, din sezonul trecut, din care am ieșit bine. Așadar, rămânem în grupa a doua va­lorică, unde meciurile sunt, totuși, mai ușoare decât în prima grupă, iar după ce intrăm în play-off putem ataca cu toate forțele locurile superioare. Îmi place să cred și sper că vom termina campionatul în primele patru echipe, deși, după cum se vede, e greu de anticipat ce va fi la cât de echilibrat e acest sezon. Dar, important este că jucăm din ce în ce mai bine, iar personal sunt foarte mulțumit de rezultatele din ultima vreme. Ne vom juca șansa până la capăt, asta e clar”, a punctat Marcel Urban, înainte de primul fluier al partidei de sâmbătă seară, din Polivalenta arădeană.
Și, totuși, pe ce s-a bazat previziunea ta referitoare la dezno­dământul confruntării de la Cluj? „Nu mă provocați, că nu are rost. De această dată, nu voi fi acid. S-a întâmplat și gata. Mă întreb doar dacă am fi avut și noi arbitri de Divizia Națională în Arad ar fi fost ei delegați la meciul dintre  Universitatea și Sepsi, așa cum avem noi parte de arbitri din Cluj? Orice alte cuvinte sunt de prisos, să fie toți sănătoși, noi ne vedem de drumul nostru și mai vorbim în play-off”, a adăugat Urban.

Recomandările redacției