Urban, despre scandalul sexual de la FCC Baschet Arad: „Bănuiam că urmează un linșaj mediatic”

0
389

Poate cel mai cunoscut site de baschet din România, baschet.ro (fostul total-baschet.ro), a publicat pe larg declarațiile lui Stacey Nolan cu privire la așa-zise relații intime dintre managerul „galben-albastrelor”, Marcel Urban și două dintre jucătoarele de pe Mureș, care activează și azi la echipă. Totul
s-ar fi petrecut în debutul stagiunii 2016-2017, când americanul se întorcea pe banca arădeană după 5 ani de zile.
Fostul antrenor al FCC ICIM vorbește
despre o „atmosferă toxică” provocată de o legătură extraprofesională dintre „oficialul” arădencelor și Brankica Hadzovic, motiv pentru care el nu și-a putut face treaba așa cum și-a dorit și a terminat prin a se despărți prematur de formația cu care reușise „tripla” în sezonul 2010-2011: Cupa Europei Centrale, Cupa României și campionatul României. În convorbirea avută on-line, pe telefon, cu „sursa credibilă”, Nolan aduce în discuție și o altă relație, tot intimă, dintre Urban și…Adela (n.a. Mercea).
Fără doar și poate, acuzele lui Nolan creează ceva valuri în curtea formației ce trece în noul an de pe locul 2 din grupa de Vest a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Iar totul s-ar putea trage chiar de la partida ce a consfințit această clasare, respectiv succesul FCC Baschet Arad la Cluj, scor 72-53, de pe 22 decembrie. „Pentru mine lucrurile sunt cât se poate de clare. Chiar după victoria de la Cluj am fost amenințat că vom avea parte de o surpriză și bănuiam că urmează un linșaj mediatic. În lumea baschetului românesc se știe că persoana care deține siteul baschet.ro este implicată și la Universitatea Cluj, așa că nu mă surprinde prea mult acest articol total neadevărat. Niciodată nu am avut relații de alt tip decât cel profesional cu jucătoarele de la echipa de baschet fe­minin a Aradului. Dar, dacă domnul în cauză nu m-a putut ataca profesional, a făcut-o folosind o convorbire pe care, zic eu, chiar el a avut-o cu antrenorul Stacey Nolan. Aceasta, pe lângă că este veche și ținută la sertar până în ziua în care FCC Baschet Arad trebuia atacată, pentru a se încerca destabilizarea ei, nu are niciun sâmbure de adevăr, nicio dovadă. E o discuție dintre două persoane care aveau ceva cu mine. Antrenorul pentru că a fost îndepărtat de la echipă pe lipsă de rezultate, iar cealaltă pentru că are, așa cum am spus, interese împotriva clubului nostru. E urât că se folosesc aceste can-canuri neținându-se cont de persoanele pomenite în acea discuție și familiile lor. Cele două jucătoare sunt de-a dreptul șocate, iar eu mă gândesc foarte serios să acționez legal împotriva acelui site. Alte replici nu-și au rostul, nu o să dau curs acestui linșaj mediatic foarte urât și neprofesionist”, ne-a declarat Marcel Urban.
Americanul Stacey Nolan a fost pentru un timp și selecționerul reprezentativei României, dar le-a mai pregătit în țară și pe Sepsi Sfântu Gheorghe și Nova Vita Târgu Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.