Urmărit penal pentru că a comercializat țigări de contrabandă

0
398

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit un dosar de urmărire penală, urmare faptului că inculpatul, în perioada 24.10.2020-06.02.2021, a deţinut şi comercializat ţigarete de contrabandă de diferite mărci, către ceilalţi 14 coinculpaţi, pe raza oraşului Pecica, comunei Felnac, comunei Periam şi mun.Arad, jud.Arad. 

În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale  faţă de inculpat cu privire la săvârşirea infracţiunii prev. de art. 270 alin.3 din Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, cu modificările şi completările ulterioare.

 Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorilor cu privire la inculpat, dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

 Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

 Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.