Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat şi predat autorităţilor competente trei cetăţeni români care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general.

 În data de 12.03.2016, la ora 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat la intrarea în ţară pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager într-un autoturism Wollkswagen, cetăţeanul român Florin S., în vârstă de 41 de ani din Târgovişte. „Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat de arestare, pentru săvârşirea infracţinii de furt, alertă introdusă de autorităţile din Luxemburg“, se arată în comunicatul de presă emis de ITPF Oradea.

În data de 13.03.2016, la ora 05.44, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră la intrarea în ţară, ca pasager într-un microbuz, cetăţeanul român Valentin G., în vârstă de 35 de ani, din judeţul Olt. „Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului este emis un mandat de arestare, ţară emitentă România, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere“, se precizează în comunicat.

Tot în data de 13.03.2016, la ora 10.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat la ieşirea din ţară pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autoturism, cetăţeanul român Marius U., în vârstă de 39 de ani, din jud. Bacău. „Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului autorităţile române emiseseră un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat“, se arată în comunicat.

Toate persoanele depistate, au fost predate echipelor de poliţişti din cadrul I.P.J Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Recomandările redacției