Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat patru persoane pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi mandate europene de arestare. Sâmbătă, 18.03.2017, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Attila M., în vârstă de 25 de ani, din judeţul Harghita. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis de autorităţile din România un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an.

Duminică, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, Emil B., în vârstă de 30 de ani, din judeţul Dâmboviţa.  În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis de autorităţile din Franţa, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni de furt, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani.

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, Gheorghe C., în vârstă de 32 de ani şi Robert M., în vârstă de 38 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Dâmboviţa. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbaţilor erau emise de autorităţile din Franţa mandate europene de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

„În toate cazurile, persoanele în cauză au fost predate unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Recomandările redacției