La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat şi predat unor echipe de poliţişti, şase români, care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general şi internaţional. Pe numele lor erau emise mandate europene de arestare, respectiv mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise de autorităţile din Italia, Franta şi România.

Săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – Nagylak au depistaţi doi români, în vârstă de 27, respectiv 33 de ani, pe numele cărora erau emise, de către autorităţile italiene şi române, mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt, respectiv pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. Unul dintre tineri avea de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni cu închisoare, iar celălalt 3 ani de închisoare.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat pe sensul de intrare în România, pe Florin B., în vârstă de 53 ani, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Onesti, judeţul Bacău, un mandat de arestare pentru executarea unei pedepse de doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

În cursul zilei de duminică, la Punctul de Trecre a Frontierei Nădlac II– Csanadpalota, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră trei români, cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani. Cu ocazia verificărilor specifice poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbaţilor erau emise, de către autorităţile franceze şi române, mandate de arestare, având de executat pedepse cu închisoarea pentru săvărşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, respectiv proxenetism şi infracţiuni contra proprietăţii. „În toate cazurile, persoanele au fost predate unor echipe operative din cadrul I.P.J. Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat agent şef adjunct de poliţie Claudia Biriş, ofiţer de presă în cadrul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Recomandările redacției