urmariti

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi reţinut doi bărbaţi, pe numele cărora erau eliberate mandate europene de arestare, unul dintre ei încercând să treacă ilegal frontiera de stat folosindu-se de documentul de identitate al altei persoane.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageri într-un autoturism marca Audi, înmatriculat în Marea Britanie, Cosmin G. în vârstă de 25 de ani din judeţul Mehedinţi şi un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat ca unul dintre bărbaţi a prezentat o carte de identitate care nu-i aparţinea deoarece prezenta diferenţe de fizionomie faţă de fotografia aplicată în document, motiv pentru care cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor în bazele proprii s-a constatat că persoana care s-a legitimat cu cartea de identitate românescă este de fapt cetăţeanul român Alin P., în vârstă de 37 ani, din judeţul Mehedinţi şi este „căutat pentru arestare în vederea extrădării”, alertă emisă în Franţa în data de 04.09.2014, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni contra proprietăţii, cu pagube de sute de mii de euro.

De asemenea, tot cu ocazia controlului s-a constatat că şi Cosmin G. figurează ca fiind „căutat pentru arestare în vederea extrădării”, alertă emisă de Austria, în data de 18.07.2014, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt cu pagube de aproximativ 124.000 de euro.

„Poliţiştii de frontieră i-au intocmit lui Alin P. lucrare penală pentru săvârsirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cei doi au fost predaţi la IPJ Arad în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției