Următorul miting împotriva exploatării gazelor de şist va avea loc la Sâmbăteni şi Păuliș

2
201

șistDuminică 30.03.2014, la Cămi­nul Cultural din Sâmbăteni ora 14:00, iar la ora 16:00 la Căminul Cultural Păuliș va avea loc adu­narea cetățeniilor unde se vor discuta următoarele ordini de zi:
1. Informarea cu privire la ho­tărârea de guvern nr. 1187 din 04.12.2012 privind aprobarea Acordului Petrolier de concesiune pentru explorare și dezvoltare în Perimetrul EX-9 Păuliș.
2. Cererea nr. 282 din 23.01.2014 a documentațiilor SC Prospețiuni SA către Păuliș pentru obținerea  avizului în vederea efectuării de prospețiuni sau în vederea gazelor de șist neconvenționale în Perimetrul EX-9 Păuliș.
3. Va avea loc un miting de pro­test „Nu gazelor de șist“, în perimetrul EX-9 Păuliș. „Suntem uniți și nu lăsăm pe nimeni să hotărască viitorul copiilor noștri, la acest miting așteptăm toți cetățenii localității din Păuliș și Sâmbăteni“, a declarat Petru Nicoară, primarul din Păuliş. Acest miting este organizat de Consiliul local Păuliș și Primăria Comunei Păuliș.
„Trebuie să fim uniți, să luptăm pentru ceea ce a mai rămas din țara noastră: demnitatea, res­ponsabilitatea, memoria stră­bunilor și pământul lăsat nouă moștenire, pământul dat cu la­crimi și sânge. Trebuie să fim români adevărați și să luptăm cu adevărat pentru România. Proprietatea este sfântă, este ga­ran­tată de constituție, sunt te­renurile noastre și voi nu aveți dreptul să puneți piciorul pe ele. Aici nu se forează!!! Invităm toți cetățenii comunei Păuliș pe data de 7 aprilie ora 15:00 în Piața Avram Iancu la un marș care va fi la nivel de țară“, a spus Petru Nicoară, primarul comunei Păuliș.
Pamfora spune că nu are nici un fel de intenție de a cumpăra te­renuri în scopul măsurătorii geo­grafice. Tehnologiile folosite pentru explorarea și pentru posibila exploatare în viitor sunt tradiționale (exclud fracturarea hidraulică), și au fost întrebuințate în România în Perimetrul EX-9, cu resurse convenționale de mai multe decenii de Pamfora OIL GAZ, încheiată pentru resurse naturale ANRM și SC Universal Premium SA.

2 COMENTARII

  1. Invitatie catre prostime, ca sa ia atitudine intr-o problema la care nu se pricep deloc. Oricum este un loc in care gloata se va putea manifesta. Inclusiv d-l Primar s-a dat in petic cu „cultura tehnica” a dansului. Jalnic este faptul ca in Romania diletantii au ajuns la putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.