Urmează Aradul? Mandate de aducere pentru 99 de persoane care au păcălit statul în contextul pandemiei

0
370

În urmă cu două zile scriam în ziarul nostru despre acțiunea Direcției Naționale Anticorupție, care anchetează 119 societăți din Regiunea de Vest a României, suspecte de o posibilă fraudare a statului român. Posibila fraudare se referă la programul de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea firmelor afectate de pandemie. Regiunea de Vest cuprinde județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, iar din lista celor 119 societăți, multe sunt din Arad. Lista cu toate firmele suspecte a fost publicată pe site-ul nostru.

Astăzi, o acţiune de amploare este desfăşurată de poliţiştii din Bucureşti şi procurori. Nu mai puţin de 99 de persoane care au obţinut cu acte false ajutoare de la stat în contextul pandemiei vor fi aduse la audieri, conform stiripesurse.ro. 

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție pun în aplicare 99 mandate de aducere, în București și județele Călărași și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

În perioada martie 2020 – prezent, 99 persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând și primind din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV-2, în valoare de 4.500 lei/ lună.

Cuantumul prejudiciului este de 1.500.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.