Urmează ca suporterii să se întoarcă pe stadioane

0
381

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că suporterii ar putea reveni pe stadioane peste aproximativ 2-3 luni dacă rata de infectare cu COVID-19 scade.

Chiar ieri am avut o discuţie bună cu domnul Voiculescu şi domnul Burleanu. Avem două variante. Dacă cifrele arată bine (n.r. – rata de infectare la nivel naţional), cred că în 2-3 luni putem să începem (n.r. – să deschidem stadioanele pentru public). O veste bună după discuţia cu Ministerul Sănătăţii este schimbarea testelor PCR cu cele antigene (n.r. – rapide) pentru sportivi. Şi vom începe cu sporturile pe echipe, fotbal, rugby, handbal şi celelalte, pentru că ele au cele mai mari costuri, a spus Novak.

Ministrul a precizat că dacă ar depinde numai de el, stadioanele s-ar deschide imediat.

Vreau să fie un pas sigur, să nu se întoarcă împotriva noastră. Dacă ar depinde de mine, de azi am deschide (n.r. – stadioanele pentru public). Ce pot să garantez este că am toată deschiderea şi bunăvoinţa pentru a aduce cât mai repede suporterii pe stadioane, a menţionat noul ministru al Tineretului şi Sportului.

Totodată, LPF a început elaborarea unui set de condiţii ce trebuie îndeplinite de către cluburi şi autorităţi pentru ca suporterii să se poată întoarce pe stadioane la meciurile de Liga 1, printre acestea aflându-se şi tipărirea de bilete personalizate, astfel încât suporterii să poată fi identificaţi

Liga Profesionistă de Fotbal a elaborat prezentul document în conformitate cu recomandările UEFA şi stabileşte o serie de cerinţe minime pe care cluburile membre LPF, participante în competiţia Campionatul Naţional CASA Liga I, urmează să le asigure la momentul la care autorităţile vor permite întoarcerea spectatorilor în tribune, în condiţiile prezentate pe scurt în adresa nr. 52 din data de 03.02.2021 transmisă Ministerului Tineretului şi Sportului. Măsurile sanitare şi de igienă sunt elaborate pentru a fi folosite în completarea Protocolului de desfăşurare competiţii emis de Federaţia Română de Fotbal şi cu respectarea limitei de spectatori stabilită de autorităţile competente. În situaţia în care decizia autorităţilor competente este aceea de a da aviz favorabil solicitării Ligii Profesioniste de Fotbal de a permite accesul spectatorilor pe stadion, în limita a 30% din capacitatea acestuia, măsurile urmează să fie îndeplinite de către organizator. Obiectivul acestor măsuri este acela ca, la orice meci care implică participarea spectatorilor în tribune, organizatorul meciului să poată adopta cele mai bune decizii, bazate pe recomandările autorităţilor medicale, cu scopul de a reduce la 0 (zero) riscul de infectare”, se arată într-un document publicat de LPF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.