utafrancDincolo de retragarea drepturilor federative, suporterii și-au luat defintiv mâna de pe gruparea condusă de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti. Aceștia nu mai contribuie în niciun fel la funcționarea clubului, oprind inclusiv alimentarea cantinei clubului cu diferite produse, așa cum s-a întâmplat în trecut.
Mergând și mai departe, fanii vor atenționa Primăria, proprietarul arenei „Francisc Neuman”, cu privire la dreptul UTA-ei SA de a-și desfășura activitatea acolo. „Pe lângă Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean, Asociația Județeană de Fotbal, instituții care au sprijinit într-un fel sau altul clubul, o să notificăm și Primăria. Aceasta ar trebui să verifice dacă UTA SA se află la zi cu chiria la stadion pentru antrenamente și jocuri și, în funcție de asta, să ia o decizie. Nu ne-ar deranja să-i evacueze de pe stadionul unde altădată evoluau Petschovschi, Farmati sau Domide și asta pentru că această echipă nu mai repre­zintă UTA. Iar la Federație, cu cât mai repede se va pune solicitarea noastră își va produce efect juridic cu atât mai bine”, ne-a declarat Dan Proca.
După o discuție cu o parte dintre suporteri, președintele Suporter Club UTA va deschide o sesiune de proiecte online, la care să se înscrie orice om de afaceri sau firmă care dorește să-și lege numele de reconstrucția celei mai titrate echipe din Provincie. „Avem deja mai multe semnale din partea unor persoane care ar dori să se implice la viitoarea construcție a echipei fanion. Unele dintre acestea sunt deja în fotbal, chiar patronează cluburi sau școli de fotbal, ca să nu uităm nici de UTA II, despre care știm în mare, dar pe care am dori s-o mai descoasem. Apoi, o să facem și acea masă rotundă cu autoritățile, firme, foste glorii și vom alege cea mai bună cale pentru UTA”, a adăugat Proca.
Se poate spune că în sfârșit Marțian are motive întemeiate să mute echipa din Arad, însă de această dată decizia dejeanului nu mai interesează pe prea multă lume din Arad. Ca să nu mai vorbim despre perspectiva falimentului, ce ar pune definitiv capăt chinului…

Recomandările redacției