Urmează meciul cu Germania Under21, Adi Mutu este pregătit să le facă o viață grea

0
167

Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Adrian Mutu, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul unei conferințe de presă online desfăşurată la Budapesta, că în victoria cu Ungaria, scor 2-1, în Grupa A a Campionatului European de fotbal U21, s-a văzut diferența de calitate dintre jucătorii României și cei ai Ungariei.

Am revenit cu Olanda, am revenit şi cu Danemarca, am revenit şi acum. Lucrul ăsta defineşte această generaţie, forţa asta interioară, spiritul luptător şi resursele pe care şi le găsesc în momentele dificile. Numai unitatea lor a făcut să întoarcă scorul în seara asta, chiar cu o victorie, ceea ce mă bucură foarte mult. Mă bucur că sunt antrenorul lor. E o victorie frumoasă, chiar dacă am întâmpinat o echipă agresivă şi arţăgoasă, care s-a luptat pentru fiecare minge. Băieţii au luptat pentru fiecare centimetru de teren. Au reuşit să creadă până la sfârşit în victorie. Calitatea noastră superioară s-a văzut în acest meci. Am vorbit cu antrenorul lor la sfârşit, i-am spus că a fost o bătălie. Pentru că şi pentru ei era ultima şansă, dar şi pentru noi. I-am spus că am vrut să câştigăm pentru a fi într-o poziţie bună de a aborda următorul meci, a afirmat Mutu.

Chiar dacă în meciul cu Ungaria au existat erori, elevii lui Mutu au reușit o victorie frumoasă, acum naționala U21 se pregătește de următorul meci.

Le-am făcut cadou 35 de minute adversarilor, dar probabil că oboseala şi-a spus cuvântul în anumite faze. Am făcut câteva greşeli la pase uşoare, fără să fim forţaţi. Şi atunci cred că le-am dat puţină încredere ungurilor. Dar am revenit şi cred că am făcut fericiţi mulţi suporteri ai naţionalei. Ne continuăm drumul şi ne urmăm visul. Vedem la următorul meci ce se întâmplă, a adăugat selecţionerul.

Totodată, selecționerul României s-a plâns de arbitraj, însă acesta susține că arbitrajul nu a fost un impediment pentru echipa lui.

Nu, dar nu avem ce să facem, din păcate arbitrul nu a fost în cea mai bună formă a lui. Dar şi aşa am reuşit să câştigăm, e cu atât mai important şi mai frumos. Chiar dacă nu îmi doresc acest lucru, vreau să stau şi eu bine cu inima, să nu am atâtea emoţii până la sfârşit.

Tehnicianul a menţionat că echipa României le va face o viață grea tuturor, inclusiv selecționatei Germaniei. Chiar dacă Marin şi Ganea vor lipsi la următorul meci, Mutu a găsit o soluție pentru înlocuirea acestora.

De mâine avem timp să ne gândim la meciul cu Germania. Nu suntem aici în vacanţă, am venit să le facem viaţa grea tuturor, să luptăm pentru tricoul naţionalei şi pentru România. Responsabilitatea noastră e mare şi vrem să aducem satisfacţie într-o perioadă grea prin care trecem. Cu Germania vor lipsi Marin şi Ganea, amândoi sunt luptători, poate uneori prea mult. Faptul că e căpitan şi are responsabilitate îl face pe Marin să dea mai mult în anumite momente decât ar trebui. Dar avem jucători care îi vor suplini cu brio pe amândoi, a precizat Adrian Mutu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.