Urmează proba de foc: matematica

0
443

mateEvaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a se află în plină desfăşurare. După ce ieri a avut loc prima probă scrisă la limba şi literatura română, iar astăzi minorităţile naţionale şi-au dat proba în limba maternă, mâine vine momentul pentru cea mai grea probă, cea la matematică. Notele de la această disciplină sunt de obicei cele care atrag după ele şi calitatea de nepromovat, sute de elevi nereuşind să obţină nici măcar notă de trecere.

Rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie, până la ora 16.00. Tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 20.00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 28 și 30 iunie, urmând ca rezultatele finale să se afișeze pe 1 iulie.

Proba începe la ora 9.00, când se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine proba. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu, cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.

„Acesta este al treilea an în care elevii vor susţine probele în săli de examen supravegheate cu camere video. Dacă elevii intră în sală cu fiţuici, cu mijloace electronice de calcul sau cu telefoane mobile sunt daţi afară din examen şi li se acordă nota 1 la proba respectivă, indiferent dacă au copiat sau nu. Camerele vor fi amplasate în clasele în care absolvenţii claselor a VIII-a susţin probele, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise“, ne-a declarat prof. Claudius Mladin, inspectorul şcolar general al judeţului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.