Uşile deschise la Biblioteca Judeţeană

0
204

Biblioteca Județeană şi-a deschis, la sfârşitul săptămânii trecute, larg porțile pentru cei mai curioși vizitatori, cititori şi colaboratori.
„Mai curioși decât aflarea unui titlu sau a unui autor de carte. A fost ziua acelora care vor să afle câte publicații tradiționale – adică tipărite pe hârtie!- adăpostesc colecțiile bibliotecii arădene, câte dintre ele pot fi citite on line, câte fac concurență marilor publicații istorice românești, cine a semnat de-a lungul vremilor în ele, cât fond de carte rară avem și cât sunt ele de importante în contextul cultural european, care e cea mai veche  carte, ce înseamnă un incunabul, cum arată el, dacă avem manuscrise de scriitori sau nu, cum se leagă sau repară o carte, cum e să fii bibliotecar… și câte alte interese ar putea stârni o bibliotecă!”, susţine Lucia Bibarţ, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Judeţene Arad.
Vizitatorii s-au bucurat de expozițiile: „Revista Ziridava- 50 de ani”, „Construirea versus deconstruirea identității românești”, „Arta grădinilor”, „Păpuși la fereastră”, „Cu Maya la plimbare”, explicații și detalii despre cărți, dar și  un program special creat pentru copii.
„Bibliotecar pentru o zi!”, i-a „calificat” pe cei mici în mânuitori  de carte cu toată responsabilitatea ce revine de aici! Și pentru că această întreprindere să nu devină monotonă și plicticos de serioasă „bibliotecarii” s-au jucat și au citit po­vești.
(A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.