Primarul Gheorghe Falcă nu luptă de unul singur pentru şefia PD-L. Pe lângă ajutorul dat de trepăduşii din jurul său, care dacă Falcă nu mai e primar mor de foame, în sprijinul lui Gogu Maxilar au sărit ajutoare de unde nu te aşteptai. Tocmai duşmanul de moarte, USL, pe care Falcă îl înjură de dimineaţa până seara, a ajuns să-l susţină pe Gogu din toate puterile. Acuma, nu chiar toţi, dar există câţiva despre care se spune prin târg că umblă pe la cabinetul primarului pentru a-şi asigura viitorul în cazul în care Falcă va mai redeveni vreodată ce a fost, ceea ce nu se va întâmpla, dar oportuniştii au şi ei dreptul să spere.
Şopârlica noastră jură că la cabinetul lui Gogu a fost văzut, nu o dată, subprefectul Radu Stoian, un înalt funcţionar public susţinut de USL, tabăra PC, cu socru primar PSD, dar care probabil s-a gândit că nu e bine să se pună rău cu PD-L, mai precis cu Gheorghe Falcă. Aşa că îl vizitează regulat, din ce susţine şopârlica noastră, iar vizitele se lasă cu decizii la nivel de prefectură, decizii care se iau când prefectul nu e acasă, iar şoarecii joacă pe masă. Aşa se face că la două deplasări ale prefectului, subprefectul Stoian a emis două ordine prin care a revocat din funcţie primarul de Hălmagiu şi viceprimarul de Şicula, deşi acesta din urmă demisionase. Şopârlica noastră susţine că revocările celor doi ar fi fost discutate în biroul lui Gogu Maxilar, iar ele fac parte din lupta aspră dusă în PD-L. Mai precis, din informaţiile şopârlei, Gogu Maxilar a apelat la subprefectul Stoian pentru a-l revoca din funcţie pe primarul din Hălmagiu, care refuză să-l voteze pe Falcă la alegerile pentru funcţia de preşedinte PD-L Arad. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu vicele de la Şicula, care, deşi demisionase, a fost revocat din funcţie. S-a dorit a fi un semnal pentru organizaţia de la Şicula, care nu merge cu Falcă, dar care ar trebui să meargă, dacă nu vor să se întâmple lucruri şi mai rele.
După cum susţine şopârlica, frăţia dintre Gogu Falcă şi Radu Stoian va continua să facă victime printre reprezentanţii PD-L din administraţie. Mai precis, conform informaţiilor noastre, pe lista neagră a celor doi se mai află câţiva primari care nu răspund comenzilor, adică pedelişti care nu votează cu Gheorghe Falcă şi care în perioada urmă­toare vor face cunoştinţă cu iniţiativele sub­prefectului Radu Stoian. Se aşteaptă doar plecarea prefectului din judeţ şi rămânerea subprefectului la butoane pentru a se face noi servicii primarului Falcă, politicianul care la rândul său va întoarce serviciul când va fi din nou la putere, adică la Paştele Cailor.
Dacă subprefectul Radu Stoian nu va păţi nimic pentru conlucrarea strânsă cu Gheorghe Falcă, fiindcă din USL nu are curaj nimeni să-l tragă de urechi, în schimb faptele de arme ale Gogului Maxilar au ajuns la urechile conducerii centrale, care se pregăteşte să ia anumite măsuri. Aşa cum probabil vor lua măsuri şi pedeliştii de la Arad, pentru că nu e posibil ca un memebru PD-L să lucreze cu cei de la USL pentru a-şi executa colegii care nu-i sunt obedienţi.

Recomandările redacției