galisLiderul grupului de consilieri locali mu­nicipali ai USL, Florin Galiş, a anunţat că a fost demarat un proiect de anvergură la nivelul municipiului, cu scopul declarat de a afla în mod nemijlocit care sunt nevoile arădenilor şi care este opinia lor faţă de diferitele proiecte ale administraţiei locale. „Am început acest proiect din dorinţa de a afla concret care sunt necesi­tă­ţile arădenilor, atât pentru ei cât şi pentru zona în care locuiesc. Vrem ca în actul de decizie să votăm aşa cum ne cer cei care ne-au ales”, a declarat Florin Galiş.
Numit „Aradul are nevoie de…”, pro­iectul se desfăşoară în toate cartierele oraşului, în sistem „casă cu casă”; echipe de intervievatori străbat oraşul vorbind cu oamenii şi consemnând opiniile şi doleanţele lor, voturile consilierilor USL urmând a exprima aceste opţiuni reieşite din dialog. După o săptămână de lucru intens, „au fost acoperite” patru cartiere, urmând a se lua pulsul celorlalte.
Rezultatele de până acum al acestui gen de dialog cu cetăţenii nu par deloc îmbucurătoare. „Răspunsurile indică, din păcate, faptul că Aradul are încă multe carenţe în ceea ce priveşte cali­tatea vieţii urbane. Printre nemulţumirile manifestate de cetăţeni se re­- găsesc lipsa parcurilor şi a spaţiilor de joacă pentru copii, calitatea proastă a lucrărilor executate, canalizările ne­terminate, lipsa canalizării pluviale pe foarte multe străzi, prezenţa masivă şi incontrolabilă a câinilor va­ga­bonzi, ridicarea unor zone la un grad superior de impozitare fără justificare reală. Toate aceste răspunsuri arată realitatea concretă a Aradului şi nu pe cea iluzorie pe care domnul primar se străduieşte din răsputeri să o picteze în mass-media”, a spus Florin Galiş.
Galiş a promis că acest proiect de dialog cu cetăţenii va fi dus la bun sfârşit şi că opiniile cetăţenilor vor fi într-adevăr fundamentul pe care se va întemeia poziţia grupului de consilieri din care face parte. „Nu vrem să votăm «Nu» doar pentru că suntem în opoziţie. Suntem dispuşi să votăm favorabil orice proiect al admi­nistraţiei pe care cetăţenii îl vor; însă dacă cetăţenii resping un proiect al ad­ministraţiei, suntem datori să votăm ce ne cer cei care ne-au ales. Îmi iau angajamentul ca nevoile semnalate de cetăţeni să fie transformate în pro­iecte de hotărâri pe care să le prezentăm în CLM”, a spus în încheiere Galiş.

Recomandările redacției