USR Arad se opune, din toate puterile, dezvoltării orașului! USR-iștii au ieșit la vânătoare de semnături pentru a împiedica transformarea unor bălării în zonă rezidențială

0
989

Total de neimaginat inițiativa câtorva membri ai Uniunii „Salvați“ România, care se străduiesc din răsputeri să pună bețe în roate dezvoltării unui cartier din orașul nostru. Ceea ce astăzi reprezintă o adevărată năpastă pentru locuitorii din zona străzii Cehov din cartierul Grădiște, adică bălării, animale sălbatice – vulpi, șacali, șobolani, șerpi, câini ai străzii, va deveni o amintire de coșmar. În locul lor se va construi un cartier rezidențial, care va înobila întreaga zonă. Cartierul este împărțit pe cinci parcele. Pe patru dintre ele se vor construi blocuri, iar pe a cincea parcelă vor fi spații verzi și drumuri. La parterul fiecărui bloc vor fi amenajate spații pentru birouri și magazine. Zona rezidențială ce urmează a fi construită va avea imobile cu destinația de locuințe colective cu mai mult de șase apartamente și spații comerciale la parterul acestora.

Locuitorii din zonă sunt încântați de ceea ce urmează să se construiască în cartierul lor, principalul motiv constituindu-l faptul că astfel vor scăpa de sălbăticia și mizeria de care au fost înconjurați până acum. Ca de obicei, însă trăim în România și întotdeauna se trezește cineva să încerce să bage bețe în roate. Principiul după care se ghidează astfel de oameni este următorul: dacă tot nu putem construi ceva, atunci de ce să nu distrugem?

Așa că, profitând de naivitatea și neinformarea oamenilor, precum niște viermi care strecoară putreziciunea incertitudinii și a spaimei în mințile unor oameni nevinovați, cei de la USR Arad au pornit o campanie de strângere de semnături privind modificarea regimului de înălțime a noii construcții.

În Grădiște se propune construirea mai multor blocuri cu cinci etaje, într-o zonă unde predomină casele de locuit cu maxim un etaj. Împreună cu locuitorii zonei respective, USR PLUS consideră total inoportun acest proiect amplasat într-un cartier de case. Motivațiile țin de bunul simț: *traficul generat de mașinile noilor locatari de la blocuri va depăși cu mult capacitatea rețelei de drumuri existente, riscându-se aglomerări serioase la orele de vârf; *rețeaua de utilități, în special apă și canalizare, nu este nici ea proiectată pentru încărcări atât de mari, iar consumul dintr-un complex de blocuri de dimensiuni mari va genera blocări ale sistemului de canalizare în zonă”, explică USR PLUS într-un comunicat de presă.

Acțiunea celor de la USR nu este doar ineptă, ci și îndreptată, sub masca ipocrită a „interesului pentru binele cetățenilor“, tocmai împotriva locuitorilor din zonă.

În primul rând, locuințele oamenilor sunt departe de noul cartier rezidențial. Deci, din start, cade varianta că blocurile vor ține umbră caselor. Apoi, mergând pe principiul total lipsit de logică al celor de la USR, conform căruia „rețeaua de drumuri, de apă, de canalizare“ se va bloca, asta ar însemna să nu mai construim nimic în orașul ăsta de teama de a nu „ne pica drobul de sare în cap“, de a nu strica ceva. Canalizarea, rețelele de utilități în general, se pot bloca foarte bine și fără construirea a patru blocuri în zonă, dacă lucrările sunt de proastă calitate.

În plus, înălțimea blocurilor nu au niciun efect nici asupra „arhitecturii“ din zonă, atâta timp cât vorbim despre niște bălării, despre o zonă în care sunt doar gunoaie aruncate peste tot.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.