UTA a anunțat oficial transferul olandezului Desley Ubbink

0
250

UTA a anunțat luni sosirea primului jucător de origine olandeză din istoria clubului. Este vorba despre mijlocașul ofensiv de 28 de ani Desley Ubbink. Acesta este cel de al șaptelea transfer al celor de la UTA din această vară după despărțirea a mai bine de 10 jucători.

Înainte să ajungă la Arad Desley a jucat la mai multe echipe precum: RKC Waalwijk, Taraz și Shakther Karaganda (ambele din Kazakhstan), AS Trencin (Slovacia).

A jucat în ultimii doi ani în Polonia, iar înainte Trencin. Aici a avut cele mai multe assisturi din istoria primei ligi slovace, 24 într-un singur sezon. A avut oferta de la Genk, din Belgia, dar a fost cumparat de polonezi. Sincer, a fost destul dificil să-l aducem la UTA, negocierile au durat mult, îmi era greu de crezut că poate ajunge în romania cu un slariu care să se încadreze în plafonul UTA-ei. Financiar, a făcut financiar un pas în spate, știind că România poate fi o rampă importantă de lansare, va fi un jucător important al echipei. Cred ca poate fi asemănat cu Cabrera (n.a. fostul fotbalist al Botoșaniului în sezonul 2015-2016). Nu sunt chiar la fel pe fizic, dar ca profil se aseamănă. E creativ, filtrează mingile și poate face legătura dintre defensivă și atac. E un jucător tehnic, un decar veritabil, care va aduce un plus de calitate în jocul UTA-ei”, a spus impresarul Apostu, despre mijlocașul adus la UTA.

Olandezul este încântat de sosirea s-a la o echipă de tradiție precum UTA, având în vedere istoricul echipei arădene în meciul cu Feyenoord.

Sunt fericit să fiu aici, la acest club istoric, cu tradiție. Știu ce înseamnă UTA, e o echipă cu un stadion frumos și cu fani speciali, sper să avem un sezon bun. Mai știu că în istoria sa glorioasă, UTA a învins-o pe Feyenoord. Sunt olandez și știu istoria acelui meci. Îmi place că în România se joacă un fotbal tehnic, deși nu pot spune că am văzut prea multe meciuri din campionatul de aici. Știu doar un jucător care s-a transferat acum la Cluj și pe Achahbar, de la Sepsi. Obiectivul meu aici este să dau tot ce am mai bun și să ajut echipa. Sper să avem un sezon bun și să ne clasăm cât mai sus. Poziția principala este de număr 10, dar pot juca și număr 8 sau în bandă”, a spus noul mijlocaș al echipei arădene.

Balint consideră că reconstrucția UTA-ei trebuie făcută pas cu pas, iar transferurile din această vară reprezintă un prim pas important pentru istoria clubului.

Rămâne de văzut dacă cei doi pot juca împreună. În primul rând, eu mi-am dorit să construim un lot care să ne dea soluții, în care să existe concurența. În sezonul trecut am avut momente și situații în care aș fi vrut să am valoric mai multe soluții. De aceea, am muncit mult în această vară să găsim soluții pe posturile pe care ni le doream. Vreau concurență, va fi concurență, au venit jucători de calitate, cu atitudine foarte bună și sper să reglăm toate aspectele ce țin de integrarea lor rapidă. Să nu uităm că Roger a fost folosit în câteva meciuri inclusiv în banda dreaptă, a dat randament foarte bun și acolo, are calitățile să joace în acea linie de mijlocași ofensivi oriunde. Avem și posturile care trebuie ocupate de juniori și avem soluții bune sau foarte bune. Ușor-ușor construim un lot competitiv, care sa își dorească să obțină mai mult decât în sezonul trecut. Dar, aș vrea să luăm lucrurile pas cu pas, meciurile așa cum vin ele, așadar vrem să ne atingem obiectivele imediate și atunci vom sta bine și la obiectivele pe termen lung”, a spus și antrenorul, Laszlo Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.