„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc este cea mai harnică divizionară secundă în vederea noii stagi­uni. Ieri după-amiază, „roș- albii” au pus punct vacanței de vară și au răspuns co­menzilor lui Ionuț Popa, pentru moment antrenor interimar al echipei de pe Mureș. La prima întâlnire a sezonului a mai fost pre­zent și Marian Costea, noul team-manager al utiștilor.
Așa cum anticipam, nu au fost noutăți importante la reunire. Practic, în afara a trei fotbaliști, de altfel și ei tineri, UTA contează momentan pe jucătorii care au apărat culorile clubului în mini-returul stagiunii trecute și care mai au înțele­geri cu clubul până pe 30 iunie și o parte dintre juniorii reveniți din împrumuturile lor de la alte echipe. Auzind zvonuri cu privire la un posibil boicot al primului antrenament, ca formă de proteste pentru salariile restante, Ionuț Popa i-a luat tare pe jucători încă de la vestiar. „Cine nu vrea să facă fotbal e liber să plece acum. Condițiile grele sunt deja știute, o să insistăm să vă primiți și banii, dar nu am ne­voie de jucători nemulțumiți încă din start”, a fost mesajul succint al lui „Mister”.
Până la urmă, absolut toți fotbaliștii au transpirat la prima ședință de pre­gă­tire. Au fost 29 la număr după cum urmează: Barna – Polgar, Lazăr, R. Iuga, Manea, Burlă, Dincules­cu, Dan, Jorza, Petra, Tănase, Hlistei, Buia, A. Iuga, Prună, Stahl, Toma, Curtuiuș, D. Popa (din ve­chiul lot), Savin, Cocian (de la echipa a doua), Costin, Copaci (reveniți din împrumutul de la Reșița), Rogojan (ex. Cermei), Iova (ex. Lipova), Deliman (ex. Se­biș), dar și noutățile Robert Gheorghe (fundaș crescut de Dinamo din generație cu Nedelcearu, care a mai trecut pe la Leordeni și Ber­ceni), Daniel Munchiu (mij­- locaș ofensiv, ex. Metalo­sport Galați) și Alexandru Pop (mijlocaș). Portarul Ro­berto Bodea e învoit până miercuri, el luându-și din timp bilete pentru un concediu în Italia.
Deși nu mai are contract cu clubul, Ionuț Popa a luat din nou hățurile. „Am preconizat ca să începem mai repede pentru că aceas­tă perioadă de două săptămâni o consider de eva­- luare-acumulare și a fost determinată, în primul rând, de venirea unor noi oameni la echipă. Aceștia ar fi trebuit să vadă echipă și în funcție de asta să aducă jucători. Din păcate, nu s-a materializat mare lucru. Nici eu nu mai am contract cu clubul, dar am discutat cu managerului clubului, domnul Meszar, care
mi-a zis să vin la primele antrenamente. E o situa­ție foarte grea și pentru club, pentru toată lumea. Să sperăm că în aceste două săptămâni vor veni jucători care vor și sem­na contracte. Eu am discutat și cu Meszar și cu primarul Falcă și le-am trasnmis că aș vrea să fac o treabă serioasă. Dar, dacă vor găsi un alt antrenor care promite să facă lucruri deosebite, care să aibă un optimism debordant, așa cum s-a întâmplat vara trecută, eu mă dau la o parte. Nu vă ascund faptul că s-a discutat cu vreo 30 de jucători, unii vin la probe, alții consacrați așteaptă lucruri concrete. Alții vin și pe filiera oamenilor de afaceri belgieni, care sunt un fel de sponsori pentru ei, vom vedea ce se va întâmpla. Este clar că UTA are nevoie de întăriri. Altfel, dacă rămâne cu lotul din sezonul trecut, nu văd cum ar putea rămâne în liga a doua”, a spus experimentatul antre­-nor arădean.
Așadar, sunt așteptați la Arad și câțiva fotbaliști stră­ini, propuși de oamenii de afaceri belgieni, care, până la urmă, s-ar putea implica și financiar la echi­pa fanion a Aradului. S-a pomenit și numele porta­rului Stoian, care s-a des­-păr­țit de Juventus Bucu­- rești, însă, deocamdată, acesta s-a îndepărtat de UTA. Cert este că teamul „roș-alb” nu poate continua în formula extrem de tânără cu care a înce­put ieri treaba, ca să nu mai vorbim de faptul că majo­ritatea contractelor jucătorilor vechi din lot expiră pe 30 iunie.

Recomandările redacției