UTA a pierdut procesul cu FRF la TAS. Tribunalul din Elveția a validat decizia forului condus de Răzvan Burleanu de înjumătățire a punctelor

0
299

Clubul UTA Arad a pierdut procesul cu Federația Română de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde echipa lider a acestei ediții a Ligii a II-a contestase măsurile luate de forul condus de Răzvan Burleanu privind încheierea acestui sezon competițional.
TAS a respins apelul înaintat de UTA împotriva FRF, astfel că modalitatea de încheiere a acestui sezon se încheie așa cum a fost stabilit inițial: cu play-off de cinci etape în care se pornește cu punctele obținute în sezonul regulat înjumătățite.
FRF a anunțat, la rândul său, decizia TAS și precizează că avantajul de care beneficiază UTA și celelalte două echipe de pe podium în play-off este „de a disputa 3 din cele 5 me­ciuri pe teren propriu.”
Marți a avut loc audierea on-line a reprezentanților celor două părți, UTA (prin avocații Cosmin Flavius Costaș și Septimiu Ioan Puț) și FRF (prin avocații Adrian Stângaciu și Paul Ciucur). Miercuri s-au adus completări, iar vineri a venit verdictul din partea judecătorului englez din Manchester care s-a ocupat de acest caz, unul negativ pentru clubul arădean.
Comunicatul Clubului UTA:
„Vă informăm că apelul înaintat de clubul UTA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în ceea ce privește hotărârea de a înjumătăți punctele în play-off-ul Ligii a II-a, a fost respins. Astfel, sunt validate hotărârile Comitetului Executiv de Urgență din 14 mai 2020 și Comitetului Executiv din 27 mai 2020. Motivarea deciziei o vom primi săptămâna viitoare. Nu regretăm că am atacat hotărîrea, în ciuda costurilor ridicate, pentru că apreciem că era de datoria noastră să apărăm munca echipei.
Nu ne oprim!”
Comunicatul FRF:
„Tribunalul Arbitral al Sportului a respins vineri, 3 iulie 2020, contestația formulată de UTA Arad împotriva deciziei Comitetului de Urgență al FRF din 14 mai, validată de Comitetului Executiv, de a încheia ediția 2019-2020 a Ligii a II-a cu un play-off între primele șase clasate.
Federația Română de Fotbal a fost reprezentată la TAS de Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic al FRF, și de avocatul Paul Ciucur.
Scenariul de finalizare a sezonului a fost dezbătut cu reprezentanții cluburilor din eșalonul secund. Varianta propusă de Departamentul Competiții a fost cea a play-off-ului, într-o singură manșă, între primele 6 clasate înaintea întreruperii competiției. Aceleași 6 cluburi care au solicitat și primit licența de participare în Liga 1, sezonul 2020-2021, pentru a nu fi afectată integritatea sportivă.
Punctele obținute până acum în sezon au fost înjumătățite. Formațiile clasate pe primele 3 poziții au avantajul de a disputa 3 din cele 5 meciuri pe teren propriu. La finalul play-off-ului, primele două echipe vor promova direct în Liga 1, în timp echipa de pe poziția a treia va disputa barajul cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Decizia a fost validată de Comitetul Executiv al FRF în data de 27 mai 2020“
Sursa: Liga2.prosport.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.