UTA a ratat promovarea matematică în prima ligă. Suporterii echipei și-au arătat dezamăgirea

0
289

După meciul de duminică al echipei arădene cu echipa Rapid, UTA a ratat promovarea matematică în Liga 1. Duminică seara nu a fost zi de bucurie pentru suporterii echipei arădene care așteptau de 12 ani ca „Bătrâna Doamnă“ să revină în elita fotbalului românesc.
După terminarea meciului care a fost pierdut cu scorul de 2-1, o parte din cei aproape 200 de fani care au fost veniți duminică seara în apropierea Stadionului Motorul, au rămas și după terminarea meciului. Din curtea vecină a arenei unde s-a disputat meciul, suporterii rămași au făcut mare scandal. Unii s-au luat la harță cu antrenorul celor de la Rapid, Dan Alexa, alții au făcut amenințări la adresa giuleștenilor. Spiritele au început să se calmeze abia după ce antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint a venit între suporteri pentru a le asculta nemulțumirile.
În aer s-a simțit o tensiune puternică din partea suporterilor care au venit cu repro­șuri și cuvinte grele asupra echipei. Într-un final, Alexandru Meszar, cel care susține proiectul UTA, a obținut aplauze dintr-o parte și din cealaltă, însă nervii suporterilor nu s-au oprit.
Jucătorilor echipei arădene le-a fost teamă să fie nu luați la șuturi de către suporterii în momentul în care au vrut să plece de la stadion. A fost momentul în care an­trenorul Laszlo Balint, însoțit de administratorul sportiv Dorin Stana au ieșit în mijlocul fanilor UTA.
„Suntem într-o zi mai bună, într-o zi mai puțin bună. Băieții ăștia vor, își doresc, au arătat-o de atâtea ori. E play-off-ul ăsta de tot rahatul. Credeți-mă că este foarte greu să joci în condițiile astea și vedeți și voi că toate echipele au avut probleme în meciurile de acasă. N-a câștigat nicio echipă acasă. Sinteticul ăsta este cel mai păcătos din lume. Nu este o scuză. Eu nu am venit aici să vorbesc cu voi ca să vă prezint scuze. Singurul lucru pe care vi-l cer, și vă rog, este o rugăminte: Aveți încredere în noi. Ne strângem și, eu, ce pot să vă promit… (Balint a fost întrerupt de unul dintre suporteri care a întrebat de ce n-ați promovat la Arad) Credeți că n-am vrut? Suntem cu toții cu capul jos. Ne dorim cu toții mai mult ca oricât. Și eu sunt cel mai apăsat pentru că nu puteți să vă bucurați voi, nu eu, voi. Singurul lucru pe care vi-l cer este să aveți încredere în noi și sprijiniți-i pe băieții ăștia. Le curge sânge din tălpi, credeți-mă. Sunt cu capul jos în vestiar și nu e vorba că nu au curaj să iasă în fața voastră, pentru că suntem bărbați. Și eu îmi asum. Eu sunt antrenorul lor și eu vin în fața voastră să vă spun că o să luptăm până la ultimul strop de energie. Eu atât pot să vă spun, și credeți-mă că o să ne atingem obiectivul. A fost un an extraordinar de rău pentru toată lumea. Pentru toată lumea a fost un an greu, un an cu obstacole, un an cu greutăți. Credeți-mă că sunt uite așa (arătând cu mâna de sus în jos și invers)… am 200 tensiunea și după aia mi se duce jos, căderi de glicemie, de toate. Dar aveți încredere în noi. Vă rog din suflet, aveți încredere în noi, că o să o scoatem la capăt și o să ne bucurăm la sfârșit”, a spus Laszlo Balint în fața suporterilor.
Toată lumea se pregătea pentru o zi de sărbătoare însă, play-off-ul a fost unul mult mai complicat. Laszlo Balint și-a manifestat înțelegerea pentru suporterii arădeni care au fost dezamăgiți de rezultatul echipei favorite.
„Nu e cazul să facem din țânțar armăsar. Suporterii arădeni ne-au încurajat mereu și e normal să aibă așteptări de la noi. Era normal ca la acest meci, în condițiile în care aveam două rezultate din trei, ei să spere la mai mult, dar
i-am rugat să aibă încredere în noi pentru că noi am adus această echipă pe primul loc, noi am reușit să facem destule meciuri bune. E adevărat că acum nu trecem prin cea mai fastă perioadă a noastră, dar ne vom aduna și într-un final ne vom atinge obiectivul. Supărarea noastră este că nu am reușit să le oferim această satisfacție, această bucurie. Toată lumea se pregătea de sărbătoare, dar vedeți și dumneavoastră cum este acest play-off… Nu am reușit să câștigăm niciun punct și suntem supărați”, a spus antrenorul echipei UTA.
Meciul a fost urmărit de către suporteri dintr-o curte vecină cu stadionul, iar la fel ca și la meciul cu Petrolul, încheiat cu egalitate 1-1, UTA a fost încurajată de către suporteri. La final, chiar dacă UTA a pierdut, suporterii au dat drumul la fumigenele pregătite pentru momentul de sărbătoare dacă echipa ar fi reușit să promoveze matematic în Liga 1.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.