UTA s-a întâlnit în această duminică în cadrul etapei cu numărul nouă cu echipa antrenată de Leo Grozavu, Sepsi OSK. Arădenii au mers în deplasare cu un moral extrem de ridicat după ce au reușit să se mențină neînvinși. De partea cealaltă pentru cei de la Sepsi, lucrurile nu au stat atât de bine la începerea partidei, după ce a pornit acest sezon cu stângul.

Voci din interiorul celor de la Sepsi au făcut de cunoscut faptul că Leo Grozavu ar putea să se despartă de echipa din Sfântu Gheorghe dacă elevii săi nu vor învinge pe UTA. Însă, pe lângă moralul ridicat utiștii au avut parte și de o galerie superbă ce a însoțit echipa în deplasare.

Începutul primei reprize a fost unul destul de dur deși echipele s-au arătat destul de echilibrate în ciuda locurilor din clasament. Elevii lui Balint, au fost mult mai activi însă cu toate acestea au păstrat poziția defensivă destul de bună fără a urca extrem de mult în atac. La mijlocul primei reprize într-un moment de neatenție UTA putea lua gol însă Iacob a ieșit perfect și a scos șutul lui Golofca. Nici arădenii n-au știut să profite de ocazii, iar partida s-a încheiat scor alb după numai un minut de prelungiri.

Întorși pe teren pentru repriza secundă arădenii nu au făcut altceva pe terenul celor de la Sepsi decât să blocheze atacurile gazdelor. Repriza a doua s-a arătat ceva mai slabă din toate punctele de vedere, iar oboseala s-a văzut în mod special la Sepsi. Totuși poarta arădenilor a fost atacată de mai multe ori în repriza secundă însă covăsănenii au fost foarte impreciși. Pe final arădenii au reușit să mențină posesia cu toate că elevii lui Leo Grozavu au început să joace la disperare, dar defensiva arădeană a rămas pe poziții. Partida s-a încheiat 0-0, iar UTA și-a confirmat poziția de bună în clasament în timp ce Sepsi rămâne în jumătatea slabă a clasamentului.

În următoarea etapă, utiștii vor primi vizita campioanei CFR Cluj, duminică, 26 septembrie, de la ora 21:00. Însă până atunci, elevii lui Balint joacă în 16-imile Cupei României joi, de la ora 16:00, pe terenul formației de Liga a III-a ACSO Filiași.

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly – Ninaj, Fofana, Mitrea, Ispas – Aganovic, E. Gonzales, Ashkovski – Golofca, Luckassen, Bojic.

Rezerve: Began, A. Dumitrescu, Tincu, N. Tamas, Chunchucov, Bărbuţ, Ştefănescu, Dimitrov, De Sousa.

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Batha, Vorobjovas – Ubbink, Isac, Roger – I. Hora.

Rezerve: Balauru, Tomozei, Ilie, Medimorec, Passaglia, Antal, Mercioiu, Bustea, Dangubic.

Arbitri: Sebastian Colțescu (Craiova) – Marius Badea (Râmnicu-Vâlcea), Vlad Bârlădeanu (București). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

Observator FRF: Marian Salomir (Cluj).

 

 

Recomandările redacției