UTA a reușit prima victorie din 2021, contra celor de la Voluntari

0
480

UTA și Voluntari s-au întâlnit marți de la ora 17:00, într-un meci extrem de important din cea de-a 17-a etapă a Ligii I.

Runda a doua din returul sezonului regulat al Ligii I regăsește UTA pe arena ce poartă numele lui „Anghel Iordănescu“. FC Voluntari, gazdele meciului de marți seara, abordează anul 2021 cu un nou antrenor, Bogdan Andone.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în turul sezonului regulat curent, când au remizat fără gol la Arad, în chiar primul meci disputat de UTA pe noua arenă „Francisc Neuman“ (28 august 2020).

Înaintea meciului FC Voluntari – UTA Arad, formația din Ilfov se află pe locul 14 în clasamentul din Liga 1, cu 15 puncte, la egalitate cu FC Argeș, după ce în 16 meciuri a obținut patru victorii, trei remize și a fost învinsă de 9 ori. De partea cealaltă, UTA Arad se afla înaintea meciului pe 11, cu 18 puncte, după șase rezultate negative, șase de egalitate și 4 victorii.

Echipa arădeană a început meciul în obișnuitul echipament gri, cel de deplasare, pe când ilfovenii au avut echipamentul albastru. Prima repriză a început în forță pentru ambele echipe, însă atacurile nu au avut continuitate, astfel că nu au existat lovituri pe niciuna dintre porțile arenei „Anghel Iordănescu“. De menționat este că fotbaliștii au jucat la minus patru grade, temperatură extrem de joasă pentru un meci oficial. În prezent în România numai două arene își permit încălzirea în permanență și în condiții optime a terenului și anume Arena Națională, dar și cea al lui Hagi. Așadar după o primă repriză jucată, fără prea multe șuturi pe poartă scorul s-a terminat 0 – 0.

În cea de a doua repriză lucrurile au stat diferit. Ambele echipe au avut atacuri mult mai bine gândite în special UTA a avut multe ocazii de gol, însă fără rezultat, chiar pe finalul reprizei a doua UTA a obținut o lovitură liberă de la 11 metri, dar a fost respinsă de zid. UTA a dominat clar finalul de meci, iar finalul reprizei a adus o surpriză pentru echipa UTA când Erico de Silva a reușit să marcheze la ultima fază, după o prelungire a lui Liviu Antal în minutul 90+4. Cu tote că arbitrul ilfovean a fost părtinitor cu echipa Voluntari, arădenii au găsit puterea de a câștiga meciul chiar pe ultima sută de metri.

Formații oficiale:

Voluntari: Lavin – Costin, C. Achim, Armaş, Briceag – Ricardinho, Droppa, Ivanov – Lopes, Betancur, I. Gheorghe. Rezerve: Rîmniceanu, Balaur, Vlad, Ilie, Borțoneanu, Grădinaru, Mailat, Stoica, Angelov. Antrenor: Bogdan Andone..

UTA: Iacob -Tomozei, Erico, Benga, Roumpoulakou – Oroian, Albu, Vorobjovas, D. Rusu – Roger jr., Hora. Rezerve: Balauru – Melinte, Ilie, Miculescu, Antal, Rus, Rosu, Bustea, Isac. Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Ionuț Coza – Daniel Mitruţi (Craiova), Bogdan Gheorghe (Bucureşti), Rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galați)

Observator FRF: Vasile Bratu (Slobozia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.