UTA a reușit promovarea în Liga I după 12 ani

0
537

Astăzi a fost ziua în care s-a decis soarta fotbalului arădean. Ora 18:30 a fost ora la care echipa de suflet a Aradului a ajuns la moment de răscruce și a fost nevoită să lupte din răsputeri pentru punctul care a trimis echipa în Liga I. Arădenii au reușit să își mențină obiectivul de a păstra un scor egal. Echipa Campionii FC Argeș a luptat la rândul ei să revină în prima ligă însă, singura soluție era să o bată ieri pe UTA în meci direct. Laszlo Balint a ales să lase pe bancă primii trei căpitani, portarul Iacob și fundașul Melinte fiind titulari și integraliști în acest play-off.

Meciul a început cu Marcel Bîrsan, care a dat startul partidei din Trivale, gazdele au jucat în alb-violet, iar UTA în roșu-alb. La fel ca fanii UTA și piteștenii au fost prezenți la meci pentru a-și încuraja favoriții de pe marginea stadionului. Argeșul a avut un prim corner în minutul 5, dar acesta a fost executat scurt și apoi apărătorii arădeni au respins.

Matiș a reluat cu stângul în plasa laterală, după un șut ușor lateral de la 14 metri. În minutul 15 jocul dintre cele două echipe s-a dus între cele două careuri, atacurile celor două echipe au fost destul de controlate din cauza mizei jocului. La trei minute Campionii FC Argeș au executat încă un corner prin Mușat, dar Ioniță a respins de la colțul scurt.

Minutul 24 a venit cu o pauză de hidratare pentru sportivi. Următoarea fază vine în minutul 34 când Șerban a tras de la 23 de metri spre poarta lui Balauru, însă mingea a trecut la 1 metru peste poarta. Minutul 38 a fost cel care a adus deschiderea scorului după ce UTA a primit penalty. Buhăcianu a trimis în careu pentru Pușcaș, acesta a preluat mingea, însă Ducan a faultat. Ioniță tras puternic, la semiînălțime, în stânga lui portarului echipei adverse, care alesese celălalt colț, astfel deschizând scorul în minutul 40.

Nu la multă vreme după începerea reprizezi secunde, în minutul 53 argeșenii au egalat după centrarea lui Grecu pe lung din stânga, iar Matiș a reluat cu latul de la 11 metri și a marcat golul care a adus scorul de 1-1.

În minutul 71 Ioniță a tras cu stângul de la 30 de metri, însă Ducan reușește să apere. În minutul 90 la Pitești meciul se prelungește cu încă 4 minute. Însă, Argeș nu a reușit să învingă UTA în meci direct, iar echipa arădeană a câștigat punctul decisiv. Astfel, UTA este ca și promovată în prima ligă după o pauză de 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.