„Bătrâna Doamnă” s-a antrenat petntru ultima oară sâmbătă, la Arad, pe terenul de iarbă naturală „Motorul II”, după care a purces spre Miercurea Ciuc, unde, luni, o așteaptă o formație ce nu a cunoscut gustul înfrângerii pe teren propriu. „Ne-am antrenat doar pe su­prafața naturală de când ne-am întors din Turcia. Mă bucur că și timpul ne-a ajutat și că terenul de iarbă nu a înghețat peste noapte. Este un aspect destul de important faptul că am evitat sinteticul după cantonamentul din Turcia, pentru că acolo ne am antrenat pe terenuri bune. Am continuat să facem acest lucru și la Arad și sper din tot sufletul să ne putem antrena pe iarbă și la Brașov, pentru că la Miercurea Ciuc sută la sută vom juca pe un teren foarte bun. În vară, cei de la Csikszereda și-au schimbat suprafața de joc, și-au montat instalație de încălzire, deci suprafața de joc se va prezenta în condiții foarte bune”, susține Laszlo Balint.
Fiind vorba despre o deplasare de patru zile, arădenii urmând să revină la „bază” de abia marți seara, antrenorul principal al UTA-ei a apelat la un lot lărgit pentru primul meci oficial al anului. Practic, acasă a rămas doar accidentatul Stancu, plus juniorii Opric, Pașcu, Gavrilă, Vulturar și Andrei Rus. Restul de 20 fotbaliști apți, respectiv: Iacob, Balauru – Tomozei, Ciucur, Melinte, Fl. Ilie, Crișan, Roumpoulakou, Hrezdac, Isac, Moise, Pușcaș, Oroian, Miculescu, Jebari, Bustea, Ursu, Ioniță, Buhăcianu și C. Rus au urcat la orele amiezii în noul autocar personalizat cu implicarea UTA Media Design și, bineînțeles, prin bunăvoința frmei PITO Trans. „E un aspect la care eu personal am ținut foarte mult. Îmi doream să avem identitatea noastră și când suntem pe drumuri, sper ca suporterii noștri să aprecizeze designul, pentru că s-a lucrat destul de mult la acest aspect. Și pentru noi e o mândrie să călătorim cu un autocar personalizat, sper să fie și cu noroc și prima deplasare să coincidă cu prima victorie într-un an important pentru istoria UTA-ei. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea acestui club le­gendar și noi avem datoria să facem din această sărbătoare una și mai mare prin menținerea locului din clasament”, a mai punctat Balint.
Așadar, luni, de la ora 17,30, UTA se va afla față în față cu Csikszereda , pentru trei puncte mari în economia luptei pentru promovare dată de arădeni. „Orice debut de sezon este dificil, fie că e vorba de debutul propriu-zis, sau debutul părții a doua al stagiunii. Iar pentru noi e cu atât mai greu, cu cât ne așteaptă o deplasare complicată, mergem la o echipă care nu a pierdut pe propriul teren. Așadar, majoritatea punctelor pe care le-a făcut în clasament în acest sezon le-a făcut pe propriul teren. Nu trebuie să uităm că echipe precum Rapid sau Turiss au plecat învinse și, mai mult, fără să reușească să marcheze gol. Deci, din absolut toate punctele de vedere, atât statistic, cât și a forței adversarului pe propriul teren, suntem conștienți că ne așteaptă o deplasare dificilă. Pe de altă parte, suntem și conștienți de calitățile noastre, de abilitățile noastre și, categoric, vom aborda această deplasare cu gândul doar la victorie. Avem în spate o perioadă destul de lungă de pregătire, o perioadă pe care am parcurs-o, din fericire, fără probleme majore de sănătate ceea ce e un aspect extrem de important. Ne-am atins toate obiectivele pe care ni le-am propus și tocmai de aceea spun că avem avem moralul și încrederea necesară să abordăm această partidă cu gândul doar la cele trei puncte puse în joc”, mai consi­deră antrenorul liderului ligii secunde.
Delegația utistă s-a cazat sâmbătă seara la Hotelul Cubix din Brașov, duminică s-a antrenat la Tărlungeni, iar seara și-a luat în primire camerele de la Csíki Boutique House, din Miercurea Ciuc.
Partida Csikszereda – UTA din cadrul etapei a 22-a a Ligii a 2-a la fotbal începe azi, la ora 17,30 și va fi transmisă în direct de Digi Sport1, Telekom Sport și Look TV.

Recomandările redacției