Tragedia ce a lovit, aseară, galeria celei mai titrate echipe din afara Bucureștiului va influența în mod clar desfășurarea derby-ului Vestului, de mâine. De fapt, anul 2018 va rămâne întipărit în istoria confruntărilor UTA – ASU Poli drept cel mai trist.

În primăvară, „ciocnirea” de la Șiria s-a jucat fără galerii, arădenii solidarizându-se cu rivalii de pe Bega, care nu au putut intra pe stadionul „Otto Greffner” în formula lărgită în care au făcut deplasarea. Apoi, jucătorii „alb-violeți” au ieșit de pe teren în minutul 61, tot în semn de solidaritate cu susținătorii lor, opriți într-un țarc de forțele de ordine la 2 kilometri de arena din comuna lui Slavici. Acum, atmosfera din tribune va fi și mai tristă, după ce doi dintre membrii peluzei arădene au decedat într-un grav accident de circulație.

De altfel, nucleul ultras al galeriei utiste a spus încă de aseară că nu va face deplasarea la derby-ul de mâine, iar unul dintre lideri spune și de ce. „În primul și în primul rând, nu avem starea necesară să ne mai gândim la un meci de fotbal. Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi au fost parte din noi, prieteni, camarazi și dorim să-i conducem pe ultimul drum cum se cuvine. Am înțeles că nici familiile lor nu au o situație financiară prea bună și atunci e de datoria noastră să strângem rândurile cum putem și să le fim alături. Mai mult, probabil chiar sâmbătă îl vom înmormânta pe cel puțin unul dintre ei și trebuie să fim la Arad. În plus, dar asta ar fi fost cea mai mică problemă, nu mai avem coregrafia pregătită, deoarece s-a distrus odată cu mașina și viețile celor doi băieți. Vă dați seama că am dat mâna cu ei cu 10 minute înainte de a avea loc cumplitul eveniment și urma să ne revedem cu ei, probabil, în această seară la Hotelul Coandi pentru o discuție motivatoare cu jucătorii UTA-ei. Acum, pentru noi acest derby a luat sfârșit, vrem să-i plângem în liniște și cumpătare pe băieți. Probabil, vom trimite un banner cu chipurile lor la meci cu arădenii care vor ajunge mâine la Timișoara, dar majoritatea dintre noi rămânem acasă să fim alături de familiile îndoliate. Le mulțumim și rivalilor de la Timișoara care ne-au transmis condoleanțe și au spus că vor trimite și ei reprezentanți la înmormântare. Dumnezeu să-i odihnească în pace, iar lui Claudiu Teacă îi transmitem multă sănătate. Are coaste rupte, dar e stabilizat la spital, sperăm să se facă bine cât mai repede posibil”, a transmis Marius Bonța, unul dintre liderii grupării Ultras Arad.

Într-adevăr, susținătorii „alb-violeților” respectă durerea rivalilor de pe Mureș și-și vor scoate din repertoriu scandările anti-UTA la derby-ul de mâine. ”Peluza Sud Timişoara e alături de rivalii de la Arad în aceste momente tragice prin care trec. Ne arătăm regretul profund și transmitem condoleanțe familiilor îndurerate. Evenimente ca acesta ne aduc aminte că înainte de orice suntem oameni. Un derby fără rivali în tribune nu are sens, iar la partida de sâmbătă nu vom arăta altceva decât strict susținere pentru echipa noastră iubită, la fel ca în orice alt meci de până acum. Dumnezeu să îi ierte și să îi odihnească în pace!”, e mesajul postat pe FB de peluza timișoreană.

Altfel, clubul UTA a încercat să amâne confruntarea de mâine, dar s-a lovit de refuzul categoric al Federației Române de Fotbal. „Chiar și fără a avea acordul clubului ASU Poli, am luat legătura cu cei de la Comisia de Competiții pentru a vedea dacă există vreo posibilitate să mutăm acest meci la o altă dată. E greu să te mai gândești la fotbal când sunt asemenea tragedii, dar ne-am lovit de refuzul clar al celor de la FRF. Există recent și precedentul cu Ilie Balaci, când Craiova și FCSB au jucat chiar în seara decesului său, deci trebuie să jucăm și să încercăm să cinstim memoria celor doi băieți printr-un rezultat bun. Încă odată, transmitem sincere condoleanțe familiilor îndoliate, Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească!”,  a punctat și Codru Grădinariu, directorul general al clubului UTA.

Așadar, e greu de anticipat câți suporteri ai „Bătrânei Doamne” vor mai face deplasarea mâine, pe Bega. Deja s-au anulat trei dintre cele șapte autocare, însă rămâne de văzut dacă se vor umple restul. Cert este că vom asista la un derby negru, în care fotbalul va trece în planul secund.

Recomandările redacției