UTA are atacant de forță. Cehul Tomas Wagner a semnat până în vară

0
351

Deși după amicalul de sâmbătă cu Ripensia, Laszlo Balint părea mai degrabă sceptic în legătură cu ceea ce numea „rentabilitatea“ semnării contractului cu jucătorul ceh Tomas Wagner, iată că până la urmă cele două părți s-au înțeles. UTA a acceptat că în acest moment este practic imposibil să găsească jucători de calitate dar care să fie și pregătiți fizic să intre imediat „la joc“ în timp ce atacantul ceh a înțeles la rândul său că în acest moment are nevoie nu de un contract mare ci de o echipă unde să aibă toate condițiile pentru a reveni la forma sa obișnuită. Astfel cele două părți au semnat un contract până în vară, cu posibilitate de prelungire. De asemenea jucătorul a acceptat un salariu mai mic până în iarnă dat fiind că impactul său asupra echipei va fi unul limitat.

„Wagner e un jucător particular, un jucător de forță care are nevoie de timp pentru a-și recupera ritmul de joc. Sunt convins că ne va ajuta chiar dacă poate nu în următoarele două săptămâni. Am căutat atacant de profilul lui Tomas încă din vară. Din nefericire n-am reușit să ne înțelegem cu jucătorii cu care am negociat. Probabil nici cu Tomas nu ne-am fi înțeles dacă l-am fi abordat imediat după despărțirea de Salamina. Cu cifrele sale greu am fi putut să ni-l permitem din punct de vedere financiar.“

Atacantul de 31 de ani este conștient că are mult de tras pentru a ajunge la nivelul care să-i permită să aibă impactul așteptat de toată lumea, însă s-a declarat dornic de muncă, preocupat numai de fotbal și foarte încântat de clubul la care a ajuns.

„Sunt fericit că am ajuns aici. Sunt de câteva zile în oraș, îmi place totul. În momentul când am văzut imaginile cu suporterii mi-am spus că vreau să joc aici. Deja mă simt mai bine după 4 antrenamente. Vom vedea cât de repede voi fi gata să joc, vorbesc zilnic cu antrenorul și el va decide. Pentru mine e un avantaj că voi juca la o echipă căreia îi place să aibă mingea, ar fi fost mai greu la o echipă care mereu aleargă după minge. Sunt la o echipă foarte bună, din câte mi-am dat seama în cele 5 zile, cu jucători tehnici și rapizi. Am văzut că avem jucători din Brazilia, Argentina și îmi place să joc cu astfel de jucători.“ a declarat Wagner.

Deși e greu de crezut că va putea evolua duminică, meciul cu U. Craiova 1948 este unul special pentru jucătorul ceh, asta deoarece în vară a fost în probe cu echipa olteană. Cum la acel moment avea oferte mai bune (care însă nu s-au concretizat), Wagner a refuzat oferta Craiovei iar acum se va afla de cealaltă parte a baricadei. „Am refuzat Craiova în vară și mă bucur acum deoarece pentru mine e mai bine să joc la UTA deoarece UTA este o echipă mai bună cu șanse mai mari de a juca în playoff. Îmi doresc acum să câștigăm meciul de duminică.“ a mărturisit atacantul.

Tomas Wagner, la 1,90 înălțime, este genul de atacant de forță, de gura porții, dar foarte eficient și ca piovot. E născut la Praga pe 6 martie 1990. A început fotbalul la FK Pribram după care în cariera sa a adunat prezențe aproape numai la echipe din Cehia: Viktoria Plzen, Mlada Boleslav, FK Jablonec, MFK Karvina și FC Zlin. Are și două prezențe în grupele UEFA Champions League, cu Viktoria Plzen, reușind chiar să și marcheze în cea mai importantă competiție din Europa în 2013, împotriva celor de la TSKA Moscova. În 2020 s-a transferat pentru prima dată dincolo de granițele țării sale, în Cipru la Nea Salamina, echipă de care s-a despărțit în vară după ce a marcat 17 goluri în 29 de meciuri. Are bifate de asemenea și 11 prezențe în naționala de tineret a Cehiei, pentru care a însris 6 goluri. În întreaga sa carieră la seniori a adunat 350 de meciuri și a înscris 105 goluri. În niciunul dintre ultimele 5 sezoane nu a marcat mai puțin de 15 goluri.

(foto: uta-arad.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.