chindrisIeri dimineață, pe arena Motorul, efectivul pe care contează Marius Țucudean pentru UTA Bătrâna Doamnă (vom folosi această denumire până la clarificarea lucrurilor, pentru că o mică speranță de UTA „plină” încă mai există, deși Adrian Marțian a părut categoric) s-a reunit sub comanda lui Viorel Erdei și Francisc Tisza pentru un test cu CS Ineu.
Cei doi antrenori colaborează cu doi foști elevi ai lui Tisza – Radu Anca și Sebastian Huțan – iar lotul pe care-l pregătesc de câteva săptămâni e compus exclusiv din fotbaliști tineri. Cele mai cunoscute nume sunt Marius Chindriș (la UTA până la finele campionatului trecut), Roberto Bodea (crescut la UTA, ultima oară la Șoimii Pâncota), Sorin Leucuța (ex Gloria, Sebiș, Vladimirescu, Pâncota), Adrian Popa (Gloria Arad). În rest, se mizează pe juniorii lui Atletico din generațiile 1994 – gen Hlistei, frații Raul și Cristi Caba, 1995 – Marinescu, Varga, Cotoc, Vlad, sau 1996 – Burlă, aflat la un moment dat în curtea spaniolilor de la Osasuna. La meci a asistat și Norbert Varga, însă e încă greu de spus dacă mijlocașul va juca aici.
Weekend-ul trecut, echipa nou-formată a susținut primele teste amicale, 4-1 cu Banatul Sînnicolau Mic și 1-1 cu Frontiera Curtici. Acum, experiența i-a detașat net pe ineuani, care s-au impus cu 4-0.
Cerere aprobată
Apoi, după-amiaza de ieri, le-a adus arădenilor confirmarea că activitatea oficială va începe. Afiliat la Asociația Județeană de Fotbal Arad în urmă cu doi ani, în momentul formării ONG-ului cu același nume, clubul a primit aviz favorabil din partea Comitetului Executiv al AJF, care a inclus-o direct în Liga a IV-a. Practic, conducătorii fotbalului județean au decis să întindă o primă mână de ajutor noului proiect care, cum spuneam, încă mai păstrează o mică speranță de preluare directă a grupării din liga secundă, caz în care locul acontat va rămâne pentru o echipă-satelit. „Am primit o cerere de înscriere din partea celor de la UTA Bătrâna Doamnă. Ținând cont de faptul că joacă pe arena Francisc Neuman, că dispune de un efectiv mare de jucători și că va achita toate datoriile clubului UTA II, cererea a fost în asentimentul Biroului Executiv. Din cei 18 conducători de Liga a IV-a, normal că unul sau doi pot fi contra, dar e democrație. Însă mă gândesc că e un ajutor pentru UTA care, altfel, se pare că se va desființa”, a explicat Vasile Rad, secretarul general al forului condus de Dorel Cura.

Recomandările redacției