De mult nu am mai fost în situația de a oferi vești atât de bune de la un meci al UTA-ei. Astfel, în ordinea importanței, scoatem în evidență faptul că UTA a câștigat, a făcut-o la scor, a făcut-o fără gol primit și fără a pierde jucători în urma accidentărilor sau eliminărilor. Echipa noastră bifează în acest mod toate căsuțele rămase goale după meciurile din ultimele săptămâni. Cel mai important însă este faptul că, odată cu această victorie, UTA și-a deschis un culoar extraordinar către o mare performanță într-o competiție pe care a câștigat-o de două ori de-a lungul istoriei sale.

UTA a dominat clar prima repriză, instalându-se autoritar în jumătatea adversă și făcând pressing agresiv asupra gazdelor, care n-au reușit decât rareori să facă ceea ce și-au propus, adică să iasă prin pase din apărare. Această dominare a echipei noastre a produs un gol și încă 2-3 situații foarte bune. În minutul 12, Paul Anton s-a mutat în banda dreaptă, l-a fentat de două ori pe Șerbănică și a centrat spre centrul careului; mingea îl atinge însă pe fundașul argeșenilor, ia o traiectorie neașteptată, îl depășește pe Sima și se oprește în plasă. 0-1. 10 minute mai târziu, Otele are o acțiune rapidă în dreapta dar Raul Șteau finalizează puțin pe lângă poartă. Peste doar un minut Anton trage de la distanță dar din nou mingea se duce câțiva centimetri alături de țintă. Dominarea sterilă a UTA-ei, care a urmat, duce jocul într-o stare de amorțeală ce surprinde neatentă apărea noastră în minutul 43, dar centrarea lui Șerbănică este reluată peste poartă de Liviu Antal, scăpat singur în careul mare. Repriza se încheie cu o fază frumoasă când o combinație Otele – Vukcevic se încheie cu un șut puternic al lui Batha respins de Sima.

Avertizată probabil de ocazia lui Antal din finalul reprizei, UTA începe în forță repriza secundă, cu ideea de a rezolva cât mai repede meciul. Anton trage puternic în minutul 51 dar Sima respinge. Peste un minut însă portarul Mioveniului va fi învins la lovitura de cap a lui Hoxhallari, care a apărut excelent la cornerul executat de același Anton: 0-2! Gazdele cedează total iar pentru UTA meciul devine foarte ușor. Laszlo Balint îl trimite pe teren și pe Claudiu Keseru iar veteranul din atacul UTA-ei va face 3-0 la prima atingere a mingii, când a introdus mingea în plasă după ce Sima i-a respins în calea sa o centrare a lui Otele. Până la final, Ubbink, Keseru și Matei putea duce scorul la proporții mult mai mari dar același brav portar Sima a intervenit excelent de fiecare dată.

UTA reușește astfel calificarea în sferturile Cupei României, fază în care va evolua pe teren propriu împotriva celor de la FC U. Craiova 1948. Dincolo de această performanță, echipa noastră poate beneficia și în campionat de dopingul moral oferit de această victorie însă la fel de adevărat este că trebuie să rămână cu picioarele pe pământ deoarece meciul de duminică de la Cluj va fi mult mai greu.

CS Mioveni – UTA  0-3 (0-1)

  • Au marcat: Anton (12), Hoxhallari (52), Keseru (64)
  • Cartonașe galbene: Vukcevic
  • Mioveni: Sima – Rădescu, Bunea, Ene, Lixandru, Șerbănică (87. Militaru) – Toma (68. Burlacu), Panait, Pop (53. Coșereanu) – Antal (87. Gutea), Krasniqi (68. Kabananga). Rezerve: Bucur – Militaru, Căprescu, Scarlatache, Burlacu, Oancea, Gutea. Antrenor: Marius Stoica.
  • UTA: Balauru – Vukcevic, Benga (cpt), Hoxhallari, Dobrescu – Batha (73. Matei), Anton (63. Cascini) – Otele (78. Godwin), Ubbink (73. Jobello), Șteau – Postolachi (63. Keseru). Rezerve: Mociu – Maxim, Bota, Stahl. Antrenor: Laszlo Balint.
  • Arbitri: Central: Andrei Antonie (București) /  Asistenți: Radu Ghinguleac (București), Tunyogi Ferenc (Zalău) / Oficial 4: Bogdan Dumitrache (București) / VAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), Alexandru Vodă (Alba Iulia).
  • Observatori: Arbitri: Alexandru Deaconu (București) / Joc: Mihai Andrieș (București)

(foto: digisport.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției