Bătrâna Doamnă a început cu dreptul seria meciurilor de pregătire din perioada precompetițională, câștigând categoric în fața echipei bulgare de liga secundă, Maritsa Plovdiv.

Ilie Poenaru a trimis în teren un prim 11 format din Iacob – Dobrescu, Erico, Benga, Hoxhallari – Batha, Matei – Miculescu, Ubbink (cpt), Otele – Keserü. UTA a dominat prima repriză dar prima mare ocazie au avut-o bulgarii, când Iacob a intervenit decisiv în postură de unu la unu cu un adversar. În aceeași situație va ajunge la cealaltă poartă Keserü, după o fază frumoasă desfășurată pe traseul Miculescu – Ubbink, însă noul atacant al Bătrânei Doamne n-a reușit să salte mingea peste goalkeeperul advers. Apoi Benga s-a scos singur din joc cu o ieșire ratată la aproximativ 35 de metri de poarta proprie, bulgarii au speculat spațiul liber dar Iacob a avut o nouă intervenție foarte bună la un șut expediat de un adversar ajuns liber în centrul careului mare. Ultima fază importantă a primei reprize a consemnat o combinație în viteză între Matei, Keserü și Otele, dar nigerianul a tras peste poartă.

Antrenorul UTA-ei face primele schimbări imediat după pauză. Balauru intră între buturi în locul lui Iacob, Erico îi lasă locul lui Maxim (jucătorul venit de la Mediaș va intra pe flancul drept al apărării iar Dobrescu va trece în stânga), Isac intră în locul lui Batha, Șteau în locul lui Keserü (după această schimbare Ubbink va trece vârf, iar noul intrat va juca în spatele său) iar Stahl îl va înlocui pe Miculescu. UTA va începe mai bine și repriza secundă însă bulgarii vor deschide scorul contrar cursului jocului în minutul 59. La o fază care nu anunța nimic, Dobrescu n-a reușit să închidă flancul stâng de unde centrarea a găsit un atacant al adversarilor complet nemarcat iar acesta a plasat mingea pe lângă Balauru. Matei putea egala imediat dar șutul său a fost respins cu piciorul de portarul advers.

La capătul primei jumătăți de oră, Ilie Poenaru mai face trei schimbări, retrăgându-i pe Benga, Otele și Ubbink și trimițându-i în teren pe Chindriș, Negoescu și Virgiliu Postolachi, marea noutate a zilei. Atacantul moldovean se află în probe la UTA iar prestația sa din următoarea jumătate de oră va fi una mai mult decât convingătoare. Efectul schimbărilor se va vedea imediat. Noul intrat Postolachi are o acțiune reușită pe partea dreaptă, centrează în fața porții iar Raul Șteau venit nemarcat împinge mingea în plasă din interiorul careului mic. Trei minute mai târziu Negoescu este faultat în careu și Matei transformă, aducând UTA în avantaj.

Ilie Poenaru plusează cu alte trei schimbări. Ies Dobrescu, Hoxhallari și Matei, intră Pătlăgică, Cibi și Rareș Pop. UTA continuă să defileze și obține un nou penalty în minutul 74, prin Stahl iar Postolachi înscrie pentru 3-1. Șapte minute mai târziu Postolachi face dubla cu o execuție de generic. În urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, atacantul moldovean reia cu un procedeu acrobatic, lăsându-l pe portarul celor de la Plovdiv spectator. Bulgarii sunt căzuți total și un minut mai târziu Negoescu finalizează și el un contraatac, stabilind scorul final, 5-1. În ultimele minute am mai consemnat doar intrarea pe teren a lui Mociu în locul lui Balauru.

Dincolo de scorul care ne scutește de orice comentarii, trebuie remarcat că jocul UTA-ei a fost cel anunțat de Ilie Poenaru, atât din punct de vedere al sistemului (4-2-3-1) cât și în ceea ce privește principiile de joc: construcție de la portar, multe pase și combinații pe metru pătrat, pressing agresiv în treimea adversă. În afară de asta majoritatea jucătorilor s-au făcut remarcați în duelurile individuale însă aici trebuie ținut cont și de diferența evidentă de valoare dintre jucătorii celor două echipe.

Următoarea partidă amicală a UTA-ei este programată luni, 27 iunie, de la ora 18, adversari fiind cei de la Vojvodina Novi Sad.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției