UTA caută prima victorie acasă, după 12 ani și 6 luni

0
414

Echipa arădeană nu a mai câștigat un meci pe arena Francisc Neuman, în primul eșalon al fotbalului românesc din 30 martie 2008: UTA – Gloria Buzău 2-1, cu goluri înscrise la vremea aceea prin Marincău și Edson. Utiștii vor încerca să se impună pe noua arena, după ce la primele două încercări, cu FC Voluntari și cu Politehnica Iași, au reușit un punct din șase posibile.

UTA are moral bun după Victoria cu Dinamo, dar antrenorul Laszlo Balint spune că meciul cu Clinceniul va fi diferit:

Avem o altă stare de spirit după ultima etapă, dar am și încercat să nu trăim în euforie. E important să dăm valoare rezultatului obținut la Dinamo, asigurându-ne victoria cu clinceni. Din punct de vedere al atitudinii e mai greu să pregătești un meciu cu clinceni, decât unul cu Dinamo. La București am avut destule resurse motivaționale, dar eu cred că toți jucătorii noștri au înțeles că abordarea trebuie să fie la fel pentru noi, indiferent de adversar. Cred că ne-am învățat lecția după meciul de acasă, când am avut anumite probleme. Cred că le-am reglat și aștept să se vadă acest lucru și la meciul cu Clinceniul”, a spus Laszlo Balint.

Ioan Hora, cel care a marcat golului din Ștefan cel Mare, afirmă și el că UTA va fi echipa nevoită să construiască în meciul de luni, ora 21,00:

Au fost 3 puncte importante cu Dinamo, sper să se lege cu o victorie acasă împotriva Clinceniului. Vrem primul succes pe teren propriu, cred că asta ne lipsește. Va fi un meci diferit față de cel cu Dinamo, care ne-a presat tot timpul. Acum va trebui să atacăm, nu să așteptăm contraatacul. E mai greu, din punct de vedere mental, să pregătești un meci cu Clinceni decât unul cu Dinamo, dar sper să fim concentrați și motivați”, a punctat fotbalistul revenit la UTA în această vară după 12 ani

Precedentele meciuri dintre cele două formații au fost în sezonul 2018/2019 al ligii secunde, când Academica s-a impus de două ori: cu 1-0 la Arad, și cu 2-0, acasă.

UTA este pregătită de meciul cu Clinceni, iar antrenorul dispune de toată echipa după ce ultimele teste Covid au ieșit negative.

Ieri(n.r. vineri), 1 octombrie 2020, jucătorii şi staff-ul tehnic de la prima echipă a UTA-ei au efectuat o nouă testare COVID. A fost cea de-a treisprezecea de la instaurarea protocolului medical pentru competiţiile de fotbal. Ultimii jucători care au avut rezultate neconcludente sau pozitive la testarea precedentă s-au negativizat şi ei, astfel că antrenorul principal Laszlo Balint are întreg efectivul la dispoziţie“, transmite UTA, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.