UTA – cea mai grăbită divizionară secundă cu reunirea de luni: „Achiziții dificile, formațiile de tradiție nu mai atrag ca altădată”

0
845

Mai sunt două zile până la primul antrenament al anului în curtea „Bătrânei Doamne”, iar achizițiile lipsesc cu desăvârșire. Situația e cu atât mai neplăcută cu cât „roș-albii” s-au despărțit deja de 9 dintre fotbaliștii cu care au început campionatul ligii secunde (Pop, Cubleșan, Vădrariu, Petra, Janos, D. Dan, A. Iuga, Oprea, Matei?), iar Enescu va fi, probabil, cel de-al zecelea plecat. Dacă mai punem la socoteală accidentarea gravă a lui Manea și problemele cu viza ale lui Benga, e clar că stafful tehnic utist e cumva cu spatele la zid.

Doar 11 sunt utiștii apți pentru reunirea de luni: Bodea, Orlic – Costin, Copaci, Suslak, R. Iuga, El Hasni, Coulibaly, Stahl, D. Popa, Rus, la care se adaugă juniorii din pepiniera proprie: Gruiescu, Miculescu, Hrezdac, Isac, Merian sau Vulturar. Mai e de clarificat și situația lui Florin Mateucă, mijlocașul ofensiv care s-a pregătit aproape trei luni de zile cu Ionuț Popa, fără a fi legitimat. Semne de întrebare sunt și în dreptul lui Matei, care, chiar dacă a fost informat că nu mai intră în planurile „roș-albilor”, încă nu și-a reziliat oficial contractul și atâta timp cât întăririle se lasă așteptate poate va mai primi o șansă.

Banii, înaintea tradiției

Sigur, la indicațiile antrenorilor, „oficialii” UTA-ei au contactat diverși fotbaliști, dar nu au primit niciun răspuns concret de nicăieri. „Unii încă nu și-au reziliat oficial contractele, dar majoritatea așteaptă oferte mai bune, din Liga 1 sau străinătate. Apoi mai există o categorie, aceea a fotbaliștilor care nu mai doresc să plece departe de casă. Spre exemplu, am discutat cu doi jucători din București, unul care a fost Farul și celălalt, la FC Argeș și au spus că preferă să semneze cu Balotești, Metaloglobus sau Daco-Getica, echipe aflate sub noi în clasament. Poate că și ofertele sunt mai bune sau pe acolo cu ale noastre din punct de vedere financiar. Pentru mine este tot mai clar că în ziua de azi tradiția, suporterii sau culorile contează prea puțin, fotbaliștii pun banii pe primul loc și chiar și confortul lor. Altădată, era altfel. Noi, totuși, sperăm să aducem și ceva români din categoria jucătorilor cu experiență și unul-doi juniori de 2000. Dacă nu, vom apela din nou la jucători străini, pe care îi vom tot testa chiar începând de luni. Vreo 5-6 am și chemat la reunire, dar nu știm câți vor și ajunge”, ne-a  mărturisit Ionuț Popa.

Primii străini sosesc luni, dar și un international de juniori

Din informațiile noastre, la ședința de pregătire de luni au confirmat prezența un coordonator de joc paraguayan, care a ratat la mustață promovarea în primul eșalon cu fosta sa echipă de club și doi irlandezi, un fundaș și un mijlocaș. Tot antrenorul „roș-albilor” a recunoscut că și-ar dori variante de fotbaliști născuți în anul 2000, pe care să-i pregătească să-i arunce în luptă din vară încolo. Astfel, de luni, la dispoziția sa se va afla Sebastian Pușcașu (foto dreapta), un tânăr fundaș central de picior stâng. Acesta a crescut în Italia, dar ultima oară a jucat la CSO Filiași, în seria a III-a a Ligii a 3-a. Fotbalistul de 18 ani se află și în circuitul echipei naționale Under 19, pregătită de Dan Oprescu, cu mențiunea că antrenorul arădean nu l-a mai convocat la ultimele acțiuni fiindcă nu a jucat constant la echipa de club.

Altfel, utiștii și-au luat definitiv gândul de la Dragoş Balauru. Portarul de 29 de ani al Daco-Geticii a semnat cu Levadiakos, formație de prim eșalon din Grecia.

Preparator fizic italian?

Dar, printre misiunile iernii la UTA se înscria și aceea de a completa stafful cu un preparator fizic și un maseur. „Am avut discuții cu Liviu Rusu, fostul preparator fizic al lui Bratu la Dinamo, dar el e sub contract cu Energeticianul și nu poate pleca cum vrea el. Ni s-a propus apoi un tânăr din Italia, el are ceva cursuri la Coverciano pe 10-11 ianuarie și de abia apoi ar putea veni încoace să vedem dacă e ceea ce căutăm noi. Variante sunt și pentru un maseur, conducerea a promis că se ocupă și rezolvă problema”, a mai punctat Popa.

Campioana Provinciei pune punct vacanței de iarnă luni, 7 ianuarie. Fotbaliștii au fost convocați la „Motorul”, la ora 15,30, ocazie cu care ar putea apărea cu adevărat primele noutăți de lot, rod al discuțiile ce se vor mai purta în weekend. Prima săptămână va fi dedicată reacomodării cu efortul după vacanța de o lună de zile și vizitei medicale, iar primul amical e programat pe 16 ianuarie, la Arad, cu maghiarii de la Elore Bekescsaba.

UTA e – practic – cea mai grăbită divizionară secundă cu reunirea de luni după-amiază. Rămâne, însă, de văzut pe cine va conta stafful tehnic al arădenilor la primul antrenament al anului, de pe „Motorul II”. ținându-se cont de faptul că lotul a fost substanțial subțiat după „divorțurile” din toamnă, iar achiziții certe nu există la această oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.