UTA – CS Mioveni, meciul care împarte Aradul în două

0
267

suputa1„Avalanșa” s-a declanșat în seara zilei de 26 ianuarie. Cu unanimitate de voturi, Suporter Club UTA a decis să-i retragă drepturile federative grupării conduse de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti, după care au urmat și alte acțiuni împotriva FC UTA-ei SA. Fanii nu au mai alimentat cantina clubului, i-au încurajat pe fotbaliștii care doreau să plece din Calea Aurel Vlaicu și au cerut până și falimentul clubului în Instanță. Prin urmare, anunțul din această săptămână cu neprezentarea membrilor SCU și cei ai asociației ”Arad 1945” la meciul de mâine dimineață nu surprinde pe nimeni. Inclusiv pe cei care au rămas alături de FC UTA SA și care au considerat deplasată și răuvoitare hotărîrea SCU de pe finalul lunii ianuarie. Tot aceștia din urmă au comentat ironic afirmația din comunicatul SCU: „nu-i putem condamna pe cei care aleg să meargă la sâmbătă la stadion pentru a urmări un meci de liga a II a deoarece înţelegem că decizia noastră nu este uşoară de înţeles, după cum nu a fost nici uşoară de luat”. Cert este că partida dintre FC UTA SA și CS Mioveni împarte Aradul, respectiv pe susținătorii „alb-roșiilor”, în două. În plus, e greu de crezut că Apostu et. comp. vor avea galerie mâine dimineață, atmosfera anunțându-se destul de apăsătoare pe arena „Francisc Neuman”.

Vorbind strict despre fotbal, datele problemei sunt simple. UTA trebuie să câștige cu orice preț disputa cu argeșenii dacă vrea să rămână în „cărțile” salvării de la retrogradare.  Orice alt rezultat ar putea tăia de la rădăcină șansele echipei „textiliste” de a-și îndeplini obiectivul, ca să nu mai vorbim despre efectele asupra moralului și așa zdruncinat al fotbaliștilor care s-au văzut părăsiți până și de majoritatea suporterilor. Adrian Falub cunoaște foarte bine importanța jocului și-l abordează strategic, punând presiune pe formația vizitatoare care a anunțat la rândul ei că vrea cele 3 puncte pentru a nu ieși din lupta pentru play-off. „Urmează un meci foarte greu împotriva unei echipe ce și-a propus să câștige la Arad. Sperăm să ne ridicăm la nivelul lor și să dăm o replică bună. UTA are încă de demonstrat multe lucruri, mi-e greu să spun ce se va întâmpla sâmbătă. Vom lăsa faptele să vorbească”, a punctat Adrian tehnicianul „textiliștilor”. Antrenorul arădenilor va putea conta pe argentinianul Laso, iar Ardelean, care a avut o problemă medicală de ultimă oră, fiind suspect de apendicită, e incert. Tânărul Gornic nu a prins lotul, iar atacanții Ibe și Babatunde nu au fost îmcă legitimați.

De partea cealaltă, argeșenii par deciși să profite de slăbiciunile adversarilor. Ioan Moldovan știe că UTA ar putea suferi la capitolul omogenitate și pregătire fizică și vrea să plece cu toate punctele de la Arad. „Meciul cu UTA a devenit cel mai important pentru noi. Jucăm din nou în deplasare, iar partida poate fi grea sau ușoară. Vom încerca să speculăm toată atmosfera de la Arad pentru a ne impune. Am citit în media că o parte dintre fotbaliștii pe care Falub ar fi dorit să-i folosească la Satu Mare nu au putut juca, dar cu siguranță vor juca cu noi sâmbătă. Dar, pe de altă parte, UTA ar putea avea probleme de omogenitate de care am putea să profităm”, a punctat „Comisarul”. Fundașul Cotigă și atacanții titulari D. Ene și Năstăsie sunt absențele argeșenilor.

Formații probabile:

UTA: Boșneag – Oltean, Ola, Mardare, Diarra – Zaluschi, Ov. Popescu, Neagu – Monac,  Laso, Apostu.

Mioveni: Oct. Popescu – Negoiță, Oltean, Pasăre, Ct. Stan – A. Popa, Biceanu, Răuţă, Gălan – Gueye, Ayza.

Arbitri: Nicolae Botaș (Timișoara) – Ferencz Tunyogi (Zalău), Călin Cimpoieru (Lugoj). Rezervă: Dorin Voina (Reșița).

Obseratori FRF: Traian Marchiș (Baia Mare) și Florin Mierea (Timișoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.