UTA de altădată: aproape jumătate de secol de la meciul cu Tottenham

0
134

Înapoi în timp, în urmă cu 49 de ani în 1972, stadionul UTA era arhiplin, iar echipa arădeană se duela cu cei de la Tottenham. În imagine arădeanul Mircea Petescu îi strânge mâna lui Martin Peters, șeful din teren al londonezilor de la Tottenham Hotspur.

Față de 1970, când câștigase pentru a șasea oară titlul de campioană apoi realizase „momentul Feyenoord”, Bătrâna Doamnă se întărise cu nume importante – Vidac, Popovici, Kun II și Both. Cu ei în formație, UTA reușea performanța să acceadă în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Elevii lui Nicolae Dumitrescu și Ion V. Ionescu (sosit în locul lui Ioan Reinhardt) eliminaseră, pe rând, echipele Austria Salzburg (4-1 la Arad, 1-3 în Austria), Zaglebie Walbrzych (1-1 în Polonia, 2-1 la Arad) și mai ales Vitoria Setubal (3-0 la Arad, 0-1 în Portugalia).

În sferturi, Tottenham Hotspur a câștigat cu 2-0, goluri marcate de Morgan (12) și England (43). În retur, Flavius Domide a deschis scorul (62), lui Attila Kun i-a fost anulat un gol pe care utiștii l-au considerat valabil, apoi britanicii au egalat prin Gilzean (80) și s-au dus în semifinale. Au și câștigat trofeul, după ce au trecut în ultimul act de Wolverhampton Wanderers, conform site-ului oficial UTA.

Iată distribuțiile din meciul de la Arad, pe care l-a condus arbitrul german G. Schulenburg.

UTA: Vidac – Biro, Lereter, Pozsonyi, Popovici – Domide, Petescu, Brosovszky – Sima (85 Axente), Kun II, Both.

Tottenham: Jennings – Evans, Beal, England, Knowles – Pratt, Perryman, Peters – Gilzean (46 Collins), Chivers, Morgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.