UTA descinde la Chișineu-Criș pentru a obține accesul în turul 5 al Cupei României!

0
324

Cu UTA prin județ, cam așa se poate rezuma opțiunea FRF pentru Campioana Provinciei în ediția 2019-2020 a Cupei României la fotbal. De foarte mult timp, „Bătrâna Doamnă” nu a mai întâlnit două formații arădene în aceeași ediție a Cupei, însă, fără îndoială e și meritul divizionarelor terțe care au rezistat în competiția KO până în această fază.
După ce au trecut de Lipova, pe terenul din Pîncota, „roș-albii” ajung la Chișineu-Criș. La rândule ei, echipa lui Adi Abrudean le-a scos din competiție pe Progresul Pecica și Gloria Lunca Teuz Cermei și a tras lozul câștigător prin vizita echipei fanion a județului. „Suntem onorați de posibilitatea de a o găzdui pe UTA, cea mai titrată echipă din afara Bucureștiului. Sperăm să adunăm toți fanii UTa-ei, dar și ai noștri din zonă și să umplem stadionul. Fotbalistic vorbind, Crișul nu are nimic de pierdut din acest meci. Cu siguranță, plecăm cu șansa a doua, cu atât mai mult cu cât am avut doar trei zile la dispoziție să ne recuperăm energiile consumate la Ghiroda și nici nu avem un lot prea bun din punct de vedere numeric. În schimb, UTA nu a mai jucat un meci oficial de zece zile, va fi proaspătă și va dori, bineînțeles, să meargă mai departe în Cupă. Indiferent de obiectivele din campionat, o echipă de Liga a II-a ar trebui să fie peste una de Liga a III-a, dar ne vom apăra cum putem mai bine șansa. Sigur, ne-am dori să aducem la Chișineu Criș și o echipă de Liga 1, mai trebuie să și putem trece de o echipă ca UTA”, a menționat Dani Cherecheși, managerul grupării „alb-albastre”.
Fiindcă meciul cu U. Cluj a fost amânat, „Bătrâna Doamnă” ajunge cu bateriile încărcate pentru acest meci, dar asta nu înseamnă că și le va descărca înainte de „duelul” de podium, cu Mioveniul, de duminică, de pe „Motorul”. E de așteptat să vedem din nou pe teren, ca și împotriva Lipovei, mai mulți jucători care nu au prea bifat minute oficiale în acest sezon, dar, chiar și așa: „Orice alt rezultat în afara unei calificări în turul următor nu ar fi unul pe măsura așteptărilor noastre. Cu tot respectul pentru cei de la Crișul Chișineu-Criș, care formează o echipă bună, diferența de eșaloane ar trebui să fie vizibilă în joc, de aceea ne punem mari speranțe într-o accedere în turul cinci al Cupei României. Ne mai bucurăm că UTA ajunge în diferite părți din județ odată cu aceste partide oficiale, pentru unii dintre suporterii noștri care stau departe de municipiu poate să fie o ocazie să ne întâlnească și să ne vadă jucând și nu avem voie să-i dezamăgim. Mai ținem să le mulțumim și celor de la Chișineu-Criș, care au înțeles dorința antrenorului nostru de a juca acest meci marți și nu miercuri, în așa fel încât să poată pregăti cât mai bine următorul meci de campionat, foarte, foarte important pentru noi. Sunt relații corecte între cluburi și oameni într-o perioadă în care aceste valori s-au cam perimat în fotbalul românesc”, a punctat și Codru Grădinariu, directorul general al „roș-albilor”.
Și cei doi tehnicieni au prefațat pe scurt „duelul”. „Meciul cu UTA va fi motiv de sărbătoare pentru orașul Chișineu-Criș. Este ca un bonus pentru echipa noastră, avem șansa de a ne verifica potențialul cu o formație ce vrea să joace la anul în Liga 1. Bineînțeles, o să dau șansa să joace și jucătorilor care nu au prea făcut-o în campionat, adică celor trei-patru, căci, se știe, avem și destule indisponibilități”, a spus Adi Abrudean, în timp ce Laszlo Balint a adăugat: „Va fi un meci de cupă specific, în care cu siguranță echipa de eșalon inferior va fi foarte motivată. Crișul este o echipă bună de liga a treia, bine așezată în teren, într-un sistem cu trei fundasi centrali. Se apără destul de bine și au în componență jucători experimentați. E clar că suntem favoriți în această confruntare, vrem să ne respectăm statutul! Vrem să avem un parcurs cât mai lung în această competiție, chiar dacă, pentru noi, campionatul este mult mai important”.
Clubul din Chișineu-Criș a tipărit 450 de bilete pentru partida din turul patru al Cupei României, costul unui tichet fiind de 10 lei. La gazde vor lipsi în continuare Suslak, Pavel și Ciornei, în timp ce – probabil – utiștii îi vor menaja pe Bustea (probleme la inghinali după meciul cu Snagovul) și Miculescu (plecat la lotul național în weekend).
Partida de pe arena „Aurel Ardelean” începe astăzi, la ora 16,30 și va fi transmisă în direct pe TV Arad. În caz de egalitate după 90 de minute se vor juca două reprize de prelungiri și, dacă va mai fi cazul, se vor executa lovituri de departajare.
Formații probabile:
Crișul: Zamfir – Onuțan, Sabău, Blănaru, Birău – Ember, Mărmăneanu, Clej – Piț, Codrea, Mateucă.
UTA: Bolboașă – A. Rus, Melinte, Șeroni, Deta – Lorenzi, Moise – C. Rus, Isac, Oroian – Ioniță.
Arbitri: Răzvan Ladăr (Zalău) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Radu Pascu (Satu Mare)
Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timi­șoara) și Teodor Biriș (Hunedoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.