O serie de patru meciuri fără victorie, în care echipa a ratat cât pentru întreg sezonul, poate fi de natură să inducă jucătorilor nesiguranță, teamă și neîncredere. Nu este cazul la UTA, dacă ținem cont de afirmațiile lui Laszlo Balint care a dezvăluit imaginea unui grup extrem de puternic mental, care a înțeles ce are de făcut pentru a depăși criza în care se află.

„ Am insistat în această săptămână foarte mult pe lucrurile pozitive care s-au identificat în jocul nostru în ultima perioadă, bineînțeles și pe reglarea problemelor pentru că e important să fim mult mai eficienți. Poziția de finalizare a unui jucător vine în urma unui efort colectiv, mai ales când vorbim de atacul pozițional și de aia e păcat când se ratează ocazii clare. Dar nu rămânem măcinați de ceea ce s-a întâmplat în trecut, important este să înțelegem ce s-a întâmplat, să identificăm greșelile și să le remediem. Am încredere în băieți. Ce-am văzut toată această săptămână la antrenamente, încrederea în ceea ce putem noi să facem este la un nivel bun și pe asta trebuie să ne bazăm când vom intra în teren duminică seara. “

Antrenorul UTA-ei a mai explicat și faptul că a încercat să își îndepărteze echipa de presiunea rezultatelor, încercând să-i facă pe jucători să nu se mai uite la clasament ci să se concentreze strict pe meciul cu FCSB.

„Nu cred că play-off-ul se joacă în aceste meciuri din iarnă. Mai sunt multe etape și puncte puse în joc. Important e să rămânem acolo, în contact cu acea zonă și sunt convins că vom reuși acest lucru. Dar decât să ne concentrăm pe obiectivele mai îndepărtate, trebuie să ne concentrăm pe obiectivele imediate, și acestea sunt cele care privesc următorul meci și trebuie să ne focalizăm toate energiile și toate resursele noastre de concentrare pe meciul cu FCSB.“

Așadar, dacă declarațiile lui Laszlo Balint au acoperire în gândurile jucătorilor, ar trebui ca duminică să vedem în teren o echipă calmă, dezinhibată chiar, asupra căreia presiunea rezultatului să nu o accentueze pe cea există deja, generată de dificultatea meciului și valoarea adversarului.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției